BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,27
HABER /  GÜNCEL

Sivas'ta işsiz genç bir cüzdan dolusu para bulunca...

SUŞEHRİ ilçesinde işsiz olan genç bir bankın altında para dolu bir cüzdan buldu. Genç yaptığı örnek davranış ile Sivas'ta günün haberi oldu.

Abone ol

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan işsiz genç, cüzdan içerisinde bulduğu bin lirayı sahibine teslim etti.

Hükümet Konağı bahçesindeki bankta oturan Kaan Avşar (28), bankın altında bir cüzdan buldu.

Cüzdanda kredi kartları, kimlik ve bin lira para olduğunu gören Avşar, kimlik bilgilerinden hareket ederek cüzdan sahibi Halil Akyüz’ün (53) Akıncılar ilçesinde ikamet ettiğini tespit etti.

Akyüz'e telefonla ulaşan Avşar, cüzdanı ve bin lirayı sahibine ulaştırdı.

Bir süredir işsiz olan Avşar, Akyüz'ün kendisine bir miktar para verme teklifini de kabul etmedi. Bunun üzerine Akyüz, Avşar'ın çocuklarına bazı hediyeler aldı.

HARAM LOKMA YEMEDİM

Cüzdanı sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar kursağımızdan haram lokma geçmedi. Evimize haram lokma sokmadık. Suşehri insanının kimsenin malında mülkünde gözü olmaz. Cüzdan sahibini bulduğum için çok mutlu oldum. Her ne kadar işsiz olsak da evimize helal lokma götürme peşindeyiz." dedi. 

MAAŞINI ÇEKMİŞTİ

Halil Akyüz (53) de telefon gelene kadar cüzdanı kaybettiğinin farkında olmadığını belirterek, "Suşehri'nde bankadan maaşımı çektikten sonra alışveriş yaptım. Daha sonra dinlenmek üzere oturduktan sonra Akıncılar'a geldim. Suşehri insanının ne kadar mert ve dürüst olduğunu, haram yemediğini bir kez daha ispat ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.