BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sivas'ta Çanakkale Savaşı Müzesi açıldı

"Çanakkale 1915 Savaş Eserleri Gezici Müzesi", Sivas'ın Suşehri ilçesinde ziyarete açıldı.

Abone ol

İstanbul Tuzla Belediyesi tarafından organize edilen ve "Çanakkale tırı yollarda" sloganıyla yola çıkan gezici müze, eski sebze pazar alanında kuruldu.

Tırda, karargah, sıhhiye birliği, siper ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yaşantısını yansıtan figürler, Çanakkale cephesinde kullanılan orijinal savaş malzemeleri fotoğraflarıyla sergilendi.

Kaymakam Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, tırı gezerek rehber Alper Banko'dan bilgi aldı.

Perçi, tırın kendilerine Çanakkale ruhunu yaşattığını söyledi. Perçi, "Bir milletin tüm imkansızlıklara rağmen tekrar dirilebildiğini, bu milletin ne kadar yüce bir millet olduğunu, ilahi bir lütfa sahip olduğunu ve o milletin bir ferdi olmanın gururunu tekrar yaşadık." diye konuştu.

Banko da Çanakkale'yi görmeyenler için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Bu organizasyonla birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını aktaran Banko, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan gençlerimizinse tek yumruk olup, bu ülkeyi kalkındırarak, bu ülkeyi 100 yıl önce düştüğü duruma düşürmemek için kalkındırmaya devam etmeleri gerekmektedir. Bu Çanakkale tırıyla o duyguyu onlara aşılamaya çalışıyoruz. Çanakkale'yi görmek daha iyi ama gidemeyenlerin bu tırı ziyaret ederek kafalarında güzel bir izlenim oluşacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.