BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

Sivasspor’dan Roberto Carlos yalanlaması

Sivasspor Kulübü yaptığı yazılı açıklamada medyada Roberto Carlos’un Türkiye’de takım çalıştıramayacağı yönündeki haberi yalanladı. <br/>Kul...

Abone ol

Sivasspor Kulübü yaptığı yazılı açıklamada medyada Roberto Carlos’un Türkiye’de takım çalıştıramayacağı yönündeki haberi yalanladı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA mevzuatları uyarınca Roberto Carlos’un UEFA üyesi olmayan bir ülke federasyonu tarafından verilen lisansının UEFA Konvansiyonu çerçevesinde değerlendirilmesi için UEFA’ya başvurulduğu gerçektir. UEFA bu başvuruya, UEFA Futbol Eğitim Servisleri Ünitesi’nin karar yetkisine sahip UEFA Jira Paneli’nin Türkiye Futbol Federasyonu’nun Roberto Carlos’a mevcut lisansına denk UEFA Teknik Adamlık Diploması vermesine imkan sağlayacak bir tanıma kararı vermesi ihtimalinin düşük olduğu düşüncesinde olduğu cevabını vermiştir. Devamında Sivasspor’un 2014-2015 sezonu için UEFA lisansı alabilmesi için UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın 36 ve 40 maddeleri ile uyumlu bir Teknik Direktör görevlendirmesi yapması gerekliliğine dikkat çeken UEFA, ulusal bazda ise TFF mevzuatının dikkate alınması gereğini hatırlatmakla yetinmiştir. UEFA yazısında, Türkiye’de hiç bir takım çalıştıramaz, Avrupa’da hiç bir stada giremez gibi değerlendirmelerinin yer alması kesinlikle söz konusu değildir. UEFA’nın kendi alanını aşıp bir diplomanın sadece Güney Amerika’da geçerli olacağını ifade etmeyeceği yukarıda yer verilen kendi üyelerinin iç işlerine doğrudan müdahale etmeme yaklaşımından da anlaşılacaktır. Mevcut durumda hukuka aykırılık söz konusu olmadığı gibi bir ihtilaf da söz konusu değildir. Anılan haberde de yer verildiği üzere, Roberto Carlos’un sporcu geçmişi ve kişisel nitelikleri dikkate alındığında sadece Sivasspor’a değil, tüm Türk futboluna büyük katkı sağlayacağı düşüncesi ile kulübümüz kendisi ile anlaşmıştır. Aynı düşüncelerle TFF’nun da Roberto Carlos’un katkı sağlamasını mümkün kılacağından şüphemiz yoktur” ifadelerine yer verildi.