BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  SPOR

Sivasspor kıran kırana geçen maçta Rizespor'la yenişemedi

Süper Lig'in 13. haftasında Sivasspor evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti. Alt sıralarda yer alan iki ekibin mücadelesi kıran kırana geçerken iki takım da 1-1'lik eşitlikle beraberliğe razı oldu.

Abone ol

Süper Lig'in 13. haftasında büyük heyecana sahne olan Sivasspor ile Rizespor mücadelesi oyun tempo açısından yüksek geçerken iki takım  sık sık rakip kalede fırsat yakaladı. Ev sahibi Sivasspor'un daha baskın oynadığı karşılaşmada özellikle Brezilyalı yıldız Robinho'nun sergilediği performans alkış topladı.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısında da Sivasspor etkili olurken ilk golü bulan taraf Rizespor oldu. 60. dakikada Umar Aminu'nun asistinde topu ağlara gönderen Kosovalı golcü Vedat Muriqi skoru 1-0'a getirdi.

VAR'a başvuruldu
Bu golün ardından beraberlik için yüklenen Sivasspor, son bölüme girilirken aradığı golü David Braz'la buldu. 76. dakikada sahneye çıkan Braz durumu 1-1'e getirirken maçın hakemi golden önce elle oynama şüphesiyle VAR'a başvurdu fakat karar değişmedi ve gol geçerli sayıldı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmazken Sivasspor'un Barcelona'dan kiraladığı sağ beki Douglas, 86. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Mücadele 1-1 sona ererken taraflar da sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor 9 puana ulaşırken son sıradaki yerinden kurtulamadı. Sivasspor ise 15 puana yükseldi.