BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Sivaslılar'ın su topu eğlencesi

Sivas'ta belediye tarafından yapılan Aksu Park'ı, Sivaslılar'ın eğlence kaynağı olurken belediye onaylı su topu ile insanlar su üzerinde yüzüyor

Abone ol

Sivas'ta belediye tarafından yapılan ve içinden su kanalı da geçen Aksu Park'ta su topları yaz aylarının eğlencesi oldu. Parka gelenler şişirilen su toplarının içine girerek, kanal üzerinde yürüyor.

Kentte yapımına 3 yıl önce başlanan Aksu Parkında spor ve çocuk parkları, dinlenme ve eğlence alanları oluşturuldu. İçerisinden su kanalı geçen parkta kafe ve lokantalar da özel işletmecilere açıldı.

İşletmecilerden Metin Duran ise parkın son etap bölümünde yaz eğlencesi olarak su topu uygulamasını devreye soktu. Belediyeden onay alan Metin Duran, içine insan girebilen boyutlardaki su toplarını parka gelenlerin hizmetine sundu. Hava ile doldurularak şişirilen su toplarının içine girenler suyun üzerinde gönüllerince gezinti yapabiliyor. Topların içinde istedikleri hareketleri yapanlardan bazıları yatarak su üzerinde kalmaya çalışırken bazıları ise koşarak ilerlemeye çalışıyor.

2 metre boya 2 metre de ene sahip olan su toplarının özel malzemelerden yapıldığını ve bu nedenle de son derece güvenli olduklarını belirten Metin Duran, "Bu su toplarından Türkiye'nin 5 yerinde var. Bunlardan biri de Sivas oldu. Sivas'ta ilk kez böyle bir etkinlik yapıldı. Su toplarımız çocuklarımızdan olduğu kadar büyüklerden de büyük ilgi gördü. Plastik pvcden üretilen toplar bunlar. Fermuarıda su geçirmez fermuar olduğu için topların içi kuru oluyor. Bu nedenle gönül rahatlığı ile içinde istedikleri kadar kalabilirler. Bu toplara 5 yaşındaki çocuk da girebilir 60 yaşındaki kişilerde binebilir. Tatile gidemeyen çocuklarımız da burada gönüllerince eğlenebilirler." dedi. Su toplarının yürüyemeyen bedensel engelli çocuklar tarafından da büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Yürüyemeyen çocuklarımız için bu bir terapi niteliği de taşıyor. Çünkü bu toplar suya batmadığı için suyun üzerinde kalmak onlara ayrı bir keyif veriyor" diye konuştu. Su topları 5 dakikalığına 3 liradan kiralanıyor.