BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  SPOR

Sivas ligin yeni KRALI

Turkcell Süper Lig'de 17. ve ilk yarının son haftasında tahta Sivasspor kuruldu..

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 17. ve ilk yarının son haftasında Sivasspor, sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek ilk yarıyı lider olarak tamamladı.

Büyük bölümünü 10 kişi olarak sürdürdüğü karşılaşmada Mehmet Yıldız'ın golleriyle 3 puana ulaşan Sivasspor, Galatasaray'ın Ankara deplasmanında puan bırakmasıyla liderlik koltuğuna bir kez daha oturdu. Haftaya lider olarak giren Galatasaray ise Ankara deplasmanında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile golsüz berabere kalarak, hem liderlikten oldu, hem de 3. sıraya geriledi.

Fenerbahçe ise sahasında Trabzonspor'u 3-2'lik skorla geçerek puanını 37'e yükseltti ve averajla Sivasspor'un ardından 2. sıraya yerleşti.

Beşiktaş da Vestel Manisaspor'u 2-1 yenerek 34 puana ulaştı ve zirve yarışından kopmayarak ilk yarıyı 4. sırada tamamladı. 4 maçı ev sahibi ve 2 maçı deplasman takımlarının kazandığı 17. haftada 3 maç da beraberlikle bitti ve toplam 20 gol atıldı.

Gol krallığı yarışmasında Trabzonsporlu Gökdeniz ve Fenerbahçeli Semih, attıkları 10 golle ilk sırada yer alırken, bu futbolcuları 8'er golle Beşiktaşlı Bobo, Sivassporlu Mohamed Ali, Vestel Manisasporlu Holosko, Gaziantepsporlu De Nigris, 7'şer golle de Denizlisporlu Yusuf, Konyasporlu Murat Hacıoğlu, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Sivassporlu Mehmet Yıldız takip etti.

Ligde 17. haftanın sonuçları, 18. haftanın programı ve puan durumu şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Gaziantepspor: 1-2
Çaykur Rizespor-Denizlispor: 2-0
Fenerbahçe-Trabzonspor: 3-2
Vestel Manisaspor-Beşiktaş: 1-2
Ankaragücü-Kayserispor: 1-1
Bursaspor-Ankaraspor: 0-0
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Galatasaray: 0-0
Sivasspor-Gençlerbirliği: 2-0
Konyaspor-Kasımpaşa: 2-1

18. HAFTA

Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Gençlerbirliği
Çaykur Rizespor-Galatasaray
Sivasspor-Trabzonspor
Bursaspor-Denizlispor
Ankaragücü-Ankaraspor
Vestel Manisaspor-Kayserispor
Konyaspor-Beşiktaş
Kasımpaşa-Gaziantepspor

PUAN DURUMU