BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Lavrov nükleer atağında

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, nükleer işbirliği konusunu el almak üzere Libya'ya geldi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, nükleer işbirliği konusunu el almak üzere Libya'ya geldi.

Libya Dışişleri Bakanı Abdurrahman Şalgam tarafından Maatiga askeri havaalanında karşılanan Lavrov, temaslarına başladı. Abdurrahman Şalgam ile görüşmesinin içeriğinden memnuniyet duyduğunu belirten Lavrov, "Her iki taraf da son yıllarda Rusya ile Libya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geleneğine ters düşen biçimde temaslara ara verilmesi durumunun aşılması konusunda içten arzularını dile getirmiştir" dedi.

Rus-Libya İş Konseyi'nin enerji, ulaşım ve konut inşası konusunda bazı projeler oluşturduğunu da ifade eden Lavrov, bazı sözleşmelerin imzalandığını, bazılarının da imzaya hazır olduğunu söyledi. Lavrov, iki hükümetin çalışmalarının askeri ve teknik işbirliği dahil olmak üzere bir dizi anlaşmaya imza koymayı hedef aldığını kaydetti.

Libya Başbakanı Bağdadi Mahmudi ile de bir araya gelmesi beklenen Lavrov'un, Fransızlarla 10 Aralık'ta, aralarında bir ya da birkaç nükleer reaktörün satışına yönelik sözleşmeler de dahil olmak üzere, birkaç milyar avroluk sözleşmelere imza atan Libya ile sivil nükleer alanda işbirliği konusunu da ele alabileceği belirtiliyor.