BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  DÜNYA

SİTENİN HAVUZUNA DÜŞEN KÜÇÜK DORUK HAYATINI KAYBETTİ

Antalya’nın Sarılar beldesinde evlerinin önünde oynarken içi yağmur suyu ve çamur dolu havuza düşen 3,5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. <...

Abone ol

Antalya’nın Sarılar beldesinde evlerinin önünde oynarken içi yağmur suyu ve çamur dolu havuza düşen 3,5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Pelin-Mahir Arslan çiftinin 2 erkek çocuğundan küçüğü olan Doruk Arslan (3,5), Sarılar beldesi Çamlık Mahallesi’nde bulunan Şelale Evleri sitesindeki evlerinin önünde oynarken içerisi yağmur suyu ve çamur dolu havuza düştü. Anne evin önünde oynayan oğlunu tüm aramasına rağmen bulamazken, komşuları Doruk’u havuz içerisinde buldu. Havuzdan çıkarılan küçük çocuk, evlerine 300 metre mesafedeki Sevgi Hastanesi’ne götürüldü. Doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayan küçük çocuğun cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Doruk’un ölüm haberini alan babası ve yakınları olay yerine akın etti. Oğlunun havuzun etrafında gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatını kaybettiğini öne süren baba Mahir Arslan, “Oturduğumuz sitenin ne yazık ki uzun süre önce yapılmasına rağmen iskan ruhsatı bulunmuyor. Ne sitenin arsa sahipleri ne de siteyi yapan firma hiçbir şeyiyle ilgilenmiyor. Biz burada oturan vatandaşlar olarak oturduğumuz evlerin iskan ruhsatı olmadığı için ikametgah bile alamıyoruz. Havuzun içerisi kullanılmadığı için pislikle doluydu. Yağmur suları havuzu doldurmuştu. Oğlum her zaman olduğu gibi oynarken dikkatsizlik sonucu havuza düşmüş. Eşim arayıp bulamamış. Komşularımız havuzda bulmuş. Hastaneye götürmüşler ama kurtarılamamış. Acımız büyük. Oğlumun ölümünün üzerinden birkaç saat geçtikten sonra belediye ekipleri tarafından havuzun etrafı telle çevrilerek güvenli bir hale getirildi. Demek ki bir can gidince yapılması gerekenler hemen yapılabiliyor. Dediğim gibi bizim acımız büyük. Dileğimiz gerekli önlemler alınsın ve başka Doruklar ölmesin, başka anne babaların yürekleri yanmasın” dedi.
(İHA)