BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,26
HABER /  DÜNYA

DÜNYANIN ÖYKÜCÜLERİ ANKARALILAR İLE BULUŞTU

Bir süre önce hayatını kaybeden Bolivarcı Venezuela lideri Hugo Chavez anısına düzenlenen 13. Uluslararası Ankara Öykü Günleri, sokaklarda v...

Abone ol

Bir süre önce hayatını kaybeden Bolivarcı Venezuela lideri Hugo Chavez anısına düzenlenen 13. Uluslararası Ankara Öykü Günleri, sokaklarda ve çeşitli mekanlarda beş gün boyunca süren etkinliklerin ardından sona erdi.
Onur konukları arasında Füruzan, Venezuelle’dan Maria Alejandra Rojas Sanchez, Juan Manuel Parada Serrano, Bulgaristan’dan Kristin Dimitrova, Rusya’dan Yelena Tverdislova, Çingiz Gazonaviç, KKTC’den Mehmet Kansu, Suriye’den Hatip Badle, Abdülkadir Abdelli, ve İtalya’dan Giuseppe Goffredo’nun yer aldığı etkinlikler, Ankaralı öyküseverler tarafından beğeni ve ilgiyle takip edildi. Yurtiçi ve yurtdışından davetli yazarlar, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Cafe Soul, Su’dem ve CerModern’de çeşitli söyleşiler, sunumlar, atölye çalışmaları, sergi ve film gösterimleri eşliğinde Ankaralılarla buluştular. Arap öykücülüğünden kadın öyküleri ve Ankara’nın yerine, Venezuela edebiyatından öykü dergilerinin okul işlevine, Nazım Hikmet öykülerinden Ernest Hemingway’in kısa öykü yaklaşımına pek çok konunun ele alındığı oturumlar, takip eden genç öykücülerin ufkunu açtı.
Vüs’at O. Bener, Demir Özlü, Oktay Akbal, Salim Şengil, Leyla Erbil, Adalet Ağaoğlu, Erdal Öz, Erhan Bener, İnci Aral, Füruzan, Osman Şahin ve Adnan Binyazar’ın ardından bu yıl Onur Ödülü Pınar Kür’e verildi. Pınar Kür’e ödülünü takdim eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Çankaya Belediyesi’nin toplumcu belediyecilik anlayışının sanat ve toplumun bilinç yapısının geliştirilmesi sorumluluğunu belediyeciliğin en temel ödev alanlarından biri olarak görüyor, tanımlıyoruz. Bilinç yaratmayı toplumun kültür ve sanat insanlarının ürünleri, cesaretleri ve eğilmezlikleriyle ortaya koydukları duruşla bundan yararlanacak kesimleri buluşturarak yapmayı planlıyoruz. Temel hedefimiz akil yurttaş olmak, mücadele eden, onurunu korurken midesinin ve korkusunun esiri olmayan insanlar olmak istiyoruz. Birilerinin kulu kölesi olmadan kendi vatanının yurttaşı olan, özgür yaşamayı yüreğine sindirmiş insanların sayesinde Ankara başkent oldu. Olumsuz baskı koşullarına karşı yılmayan, insanı özgürleştirici eserleri ortaya koyan sanatçı dostlarımıza sonsuz saygı sunuyor, 13.’nün ötesinde onlarla yeniden buluşacak, Ankaralının yüreğini zenginleştirecek, rahatlatacak ortamlar sağlayabilirsek mutlu olacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.
Pınar Kür ve onur konuğu Füruzan’a da plaketlerini sunan Başkan Tanık, yurtdışından davetli gelen konuk yazarlara da teşekkür belgeleri ve plaketlerini takdim ederek, konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)