BIST 10.109
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siteler mobilyanın merkezi olmalı

Palandöken, mobilyacı esnafının sorunlarına acil çözüm beklediğini belirtti.

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara Sitelerde bulunan mobilyacı esnafının sorunlarına acil çözüm beklediğini belirterek, ''Siteler tekrar Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline getirilmeli'' görüşünü bildirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Dikimevi-Siteler arası raylı sistem kurularak ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğine dikkati çekerek, ''Avrupa'da İtalya'yı yakalama hedefi olan mobilya sektörümüzün, Ortadoğu ve Balkanların en büyük mobilya üretim üssü olan Ankara Mobilyacılar Sitesinin sorunlarının çözümü için Konfederasyon olarak gerekli görüşmelere başladık'' ifadelerine yer verdi.

Ankara Sitelerin eski günlerini aradığını vurgulayan Palandöken, daha önce 150 bine yakın çalışanı, 20 bin iş yeri olan 7 bin dönüm üzerine kurulu Siteler'in büyük bir marka olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Ama bugün işletme sayısı 15 bine, çalışan sayısı 50 binler civarına düşerek küçülmüştür. Esnaf iş yaparsa, yaratacağı sinerjiyle 2009 yılında 400 bin dolar olan ihracatı bir milyar dolara çıkarabilecek üretim gücü vardır.''