BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  GÜNCEL

‘Şişman aşçının’ sınır dışı cezası ertelendi

Yeni Zelanda’da 'çok kilolu olduğu için' sınır dışı edilme cezasına çarptırılan Güney Afrikalı aşçının cezası 23 ay ertelendi.

Abone ol

Yeni Zelanda’da 'çok kilolu olduğu için' sınır dışı edilme cezasına çarptırılan Güney Afrikalı aşçının cezası 23 ay ertelendi.

Bununla birlikte Albert Buitenhuis adlı aşçı Yeni Zelanda’da hiçbir kamu sağlık hizmetinden yararlanmayacak.

130 kilo olan Buitenhuis, iki ay önce Yeni Zelanda’daki çalışma vizesini yenilemek istemiş ancak kendisine, ülkedeki sağlık standartlarına uymadığı bildirilmişti.

Vizeyi yenilerken yaşadığı bu sorunla ilgili deneyimlerini ‘The Too Fat Chef’ (Çok Şişman Aşçı) adlı bloğunda yazan Buitenhuis son kararla ilgili “acı tatlı” yorumunu yaptı.

Buitenhuis karardan memnun olduğunu, ancak hakkını aradığı süre boyunca binlerce dolar kaybettiğini şu anda yaşayacağı bir evinin dahi olmadığını belirtti.

Nüfusunun yaklaşık yüzde 30’u kilolu olan Yeni Zelanda kalkınmış ülkeler arasında en yüksek obezite rakamlarına sahip yerlerden biri.

Hükümetin göç departmanı, “Yeni Zelanda’daki sağlık harcamalarını ve taleplerinin en aza indirilmesi için tüm göçmenlerin belirli bir sağlık standardına sahip olmaları gerektiğini” söylüyor.