BIST 10.558
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.477,48
HABER /  DÜNYA

Polislerden sürücülere uyuşturucu testi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sürücülere uyuşturucu kontrolü yapıldı. <br/>Ankara Emniyet Müdürlüğü Tr...

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sürücülere uyuşturucu kontrolü yapıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Celal Bayar Bulvarı üzerinde sürücülere uyuşturucu testinin de yapıldığı denetimler gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada kontrol edilen sürücülerin uyuşturucu kullanmadığı tespit edildi. Uyuşturucu kullandığı tespit edilen sürücülerin ise ehliyetleri 5 yıl geri alınacak ve 3 bin 600 lira para cezası verilecek.
Tanıtılan cihazla ölçümün yapılabilmesi için, 2 parçadan oluşan bir set kullanıldığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Ulutaş, iki cihazında çalışma özelliklerin farklı olduğunu ancak aynı amaca hizmet ettiklerini söyledi. Ulutaş, cihazın çalışma şeklini ise şöyle anlattı: “Setin ilk parçasında bulunan pet yardımıyla sürücüden tükürük örneği alınıyor. Sürücünün ağzına peti sokup yaklaşık 3 saniye bekledikten sonra pet dışarı çıkarılıyor ve cihazda renk değişimi oluyor. Daha sonra sonucun tamamlanması için 8 dakika bekletiliyor. Daha sonra sürücü eğer uyuşturucu madde kullanmış ise hangi cins uyuşturucu madde kullandığı tespit ediliyor. Test eğer pozitif çıkmış ise sürücülerin ehliyetleri 5 yıl geri alınıyor ve 3 bin 600 lira para cezası veriliyor. Uyuşturucu madde kullandığı için şahsın adli takibi başlatılıyor. Eğer sürücü teste tabi tutulmak istemezse adli tıpa sevk ederek gerekli işlemlerin başlatılmasını sağlıyoruz”.
(İHA)