BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Şişli M.Y.O ile Point Otel anlaşma yaptı

Gençlere iyi bir gelecek sunma amacıyla öğretim hayatına başlayan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu iş imkanı için Point Otelle anlaştı

Abone ol

Gençlere eğitim ve iş hayatlarında destek olmak için "Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak" sloganı ile öğretim hayatına başlayan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine deneyim ve mezuniyet sonrası iş imkanı sağlamak amacıyla Point Otel ile "iyi niyet" anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmayla taraflar bilgi, birikim ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmayı ve kurumlar arası işbirliğini hedefliyor. Ayrıca Şişli Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü okuyan öğrencilere Point Otel tarafından burs, staj ve istihdam olanağı sağlanacak.

TEORİ VE PRATİĞİ BİR ARADA ÖĞRETİYOR

Şişli Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın konuyla ilgili olarak "Türkiye turizm patlaması yaşayan bir ülke. Bu yüzden kalifiye elemana ihtiyaç var. Turizm alanında üst düzey yönetici pozisyonları sınırlı; ancak ara eleman çok az yetişiyor. Sürekli otel açılıyor. Sadece otellerde değil, lojistik ve ulaştırma firmaları, yiyecek-içecek işletmeleri, turizm ve seyahat acentelerinde de ara elemana ihtiyaç duyuluyor. Bunlar için de istihdam yaratacak personele ihtiyacımız var. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu o personelleri yetiştirmeye çalışıyor. Okulumuz turizm ve otel işletmeciliği alanında yetişmek isteyen öğrencilere destek veriyor, teori ve pratiği bir arada öğretiyor; önemli firmalarda staj ve iş olanakları sunuyor. Point Otel ile imzaladığımız 'iyi niyet' anlaşmasıyla bunun önemli bir adımını atmış oluyoruz." dedi.

Yapılan 'iyi niyet' anlaşması ile ilgili Point Otel adına Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek ise "Turizm sektörü emek yoğun bir sektör; talebi de genç nüfusa yönelik. Kazandırdığı ve yarattığı değer tamamen emek yoğunluklu. Şişli Meslek Yüksekokulu, dolayısıyla Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül'ün okulda seçmiş olduğu diğer branşlara baktığımız zaman iyi ve hassas bir araştırmanın sonucunda ortaya çıktığını görüyoruz. Bu yönüyle bakınca çok önceden beri dilediğimiz, bir eğitim kurumuyla işbirliği içinde olma ve enerjimizi birleştirme arzumuz Şişli Meslek Yüksekokulu ile hayata geçiyor. Hem eğitim veren arkadaşlarımızın hem de otel yönetiminin katkısıyla bir enerji doğurmaya çalışıyoruz. Öğrencileri sahaya çekerek ileride karşılaşacakları güçlükleri göstermek lazım. Biz kendi sistemimiz içinde işe aldığımız elemanları eğitmekle işe başlıyoruz. Oysa ki burada okuyan 41 öğrenci zaten bizim standartlarımızda eğitim almış olarak mezun olacaklar ki bu bizi büyük bir yükten kurtarıyor. Böyle bir işbirliğine gittiğimiz için son derece memnunum. Çok da başarılı olacağımıza inanıyorum.