BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar yarın iş bırakma eylemi yapacak

27 Şubat 2013 Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleşecek

Abone ol

27 Şubat 2013 Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek olan Türk Büro-Sen'e bağlı 43 iş kolundaki sendikalı memurlar vatandaşın mağdur olmaması için uyarı yaptı.

27 Şubat 2013 Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek olan Türk Büro-Sen'e bağlı 43 iş kolundaki sendikalı memurlar vatandaşın mağdur olmaması için uyarı yaptı.

HANGİ KURUMLAR İŞ BIRAKACAK?

Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından alınan bir kararla 27 Şubat 2013 Çarşamba günü 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirilecektir. Hizmet kolumuza bağlı 43 kurum içinde; Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Danıştay, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Personel Başkanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi, Maliye Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi, Özel Çevre Koruma Kurumu, Özelleştirme İdaresi, Rekabet Kurumu Sayıştay, Sermaye Piyasası Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu, TİKA, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Yargıtay, Yüksek Denetleme Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu bulunmaktadır.

Özellikle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 27 Şubat 2013 tarihinde yukarıda belirttiğimiz kurumlar ve kurumlara bağlı hizmet kuruluşlarında (İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Adliyeler, Maliye Bakanlığı Vergi Daireleri vs.) 1 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği için hizmet verilmeyecektir.

VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN

27 Şubat 2013 Çarşamba günü tüm Türkiye'de gerçekleştireceğimiz eylemde amacımız vatandaşa sıkıntı vermek değil, hükümetin yanlış politikaları yüzünden iş bırakmadan başka çare kalmaması sebebiyledir. 27 Şubat tarihinde vatandaşlarımızın eylemimizi anlayışla karşılamalarını ve eyleme katılacak 43 adet kamu kurum ve kuruluşundan hizmet talebinde bulunmamalarını rica ederiz.

Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen eylemimiz de; 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine göz diken hükümete dur diyeceğiz.

EYLEM ANKARA'DA

Eylem programımız; Ankara'da 27 Şubat 2013 sabahı saat 10:30 da Kızılay Güven Park'ta (YKM önü) toplanılarak başlayacak. Saat 11:00 itibariyle kortej oluşturularak Maliye Bakanlığı'na yürüyüşe geçilecektir.

Türk Büro-Sen olarak; 27 Şubat tarihinde yapacağımız iş bırakma eyleminden dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Hükümet çalışanların elinden kazanım şartlarını almaktadır. Bu konuda diyalog çabalarımızda sonuç vermemiştir. Bize iş bırakma eylemi dışında bir çıkış yolu bırakmamışlardır. Bu manada vatandaşlarımızdan anlayışın ötesinde destek de bekliyoruz.