BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sisiye ruhsatsız silah sorgusu

Sisi lakaplı Seyhan Soylu'nun ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurduğu gerekçesiyle arandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Sisi lakaplı Seyhan Soylu'nun ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurduğu gerekçesiyle arandığı ortaya çıktı. Soylu'nun hakkında çıkarılan arama kararını kaldırmak amacıyla dün Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma suçundan sanık olarak aranan Soylu mahkemede Ergenekon olarak bilinen dava sırasında Cumhuriyet Kadınları'yla ilgili ifadesinin alındığını söyledi.

Kuru sıkı silahları aldığını kabul eden Soylu, "Tahtakale'den 4 yıl önce kuru sıkıları herkes alıyordu biz de aldık." şeklinde konuştu. Soylu, silahları "Cumhuriyet Kadınları" adlı bir proje kapsamında kullandıklarını, faturalarını da Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'e teslim ettiğini söyledi. Mahkeme daha sonra Soylu hakkındaki verilen arama kararını kaldırdı.

Soylu Mahkemeye aylık gelirinin 3 bin TL olduğunu, Kanal T nin Medya Grup Başkanı olduğunu ifade etti.

Ergenekon'da gözaltına alınan 'Sisi' ve Nurseli İdiz'in yeni bir Fadime Şahin provokasyonu için çalıştıkları ortaya çıkmıştı


Soylu ile tiyatro sanatçısı Nurseli İdiz'in, 28 Şubat sürecindeki Fadime Şahin ve Ali Kalkancı skandallarının yeni versiyonunu hazırlandığı ortaya çıkmıştı. 'Sisi ve İdiz'in, provokasyon tezgahı için Fatih Çarşamba'yı mesken tutuğu ve bazı cemaatlerin içine sızan Ergenekon üyeleriyle birlikte çalıştığı ileri sürülmüştü.

Sisi ve İdiz'in Çarşamba'da sahnelecek skandal için bulunan kişilerle cep telefonuyla yaptıkları görüşmelerin polisin dinlemesine takıldığı iddia edildi. Sisi ve İdiz'in harekete geçeceği sırada operasyonun yapıldığı ileri sürüldü.

Öte yandan Sisi ile Nurseli İdiz'in elinde şantaj kasetleri bulunduğu iddia edildi.

Uras: Sanatçılara şantaj yapıyordu

Seyhan Soylu'nun, telefon konuşmalarını ve gizli görüntülerini kaydettiği ünlü sanatçıların büyük panik yaşadığı ileri sürüldü. Şarkıcı Fulden Uras, Seyhan Soylu'nun ofisinde bir çok ünlünün özel görüntüleri ve telefon konuşma kayıtları olduğunu iddia etmişti. Uras, "Sisi'nin elinde ofisine giren çıkan herkesin videosu ve telefon görüşme kayıtları var. Polisin operasyonu sonrasında birçok ünlü isim paniğe kapıldı" dedi. Uras Sisi ile arasının bir iş nedeniyle açıldığını belirterek şunları iddia etti. 'Benden 50 bin YTL istedi, tehdit etti. 'Fulden iyi güzel de sen boş konuşuyorsun. Zaten senin konuşmalarının tümü bende kayıtlı' dedi. Kabul etmeyince internet sitesinde iftiralar atmaya başladı. Hakkında dava açınca iftirayı bıraktı.' Uras, Sisi'nin aralarında Kibariye, Oya Aydoğan, Esra Ceyhan, Arzu Yanardağ, Kürşat, Cengiz Küçükayvaz, Umut Akyürek, Haluk Özkan, Alpay Aydın, Ozan Orhun gibi isimlerin olduğu birçok ünlüyü ses kayıtları ve şantaj kasetleriyle tehdit ettiğini ileri sürdü.

Ergenekon davası sanıklarından Ümit Oğuztan arasında irtibat olduğu da ortaya çıkan Sisi 28 Şubat sürecinde JİTEM ile bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.