BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  POLİTİKA

Başbuğ damat olmaktan gururlu

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Karadenizli damadı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Karadeniz Bölgesi'ndeki insanlarımız, Trabzonlumuz merttir. Ülkesi için gerektiği zaman hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir bölgede bulunuyoruz. Ben de bir Karadenizli damadı olarak gurur duyuyorum"dedi.

Başbuğ, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Başbuğ, ziyarette yaptığı açıklamada, uzun zamandır Trabzon'u ziyaret etme arzusu olduğunu ancak bunu dün ve bugün gerçekleştirme imkanına sahip olduğunu söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nin, Trabzon'un kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Başbuğ, "Gerçekten bütün Karadeniz Bölgesi'ndeki insanlarımız, Trabzonlumuz merttir. Ülkesi için gerektiği zaman hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir bölgede bulunuyoruz. Karadeniz Bölgesi insanı, gerçekten zor şartlarda inatla kararla görev yapmaya, çalışmaya hazır bir topluluktur. Dolayısıyla ulusal konulara olan bu bölge insanımızın hassasiyeti ortadadır. Bu nedenlerle elbette bugün burada bulunmak, bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Başbuğ, önümüzdeki dönemlerde de fırsat buldukları zamanlarda diğer illere gitmeyi çok arzu ettiğini ifade ederek, "Karadenizli olmak ayrıcalık. Bunun da altını çizeyim. Tabii ben de bu arada, bir sır demeyelim de bir noktayı sizinle paylaşayım. Ben de Karadeniz damadıyım. Bunu da bilin. Tabii Karadenizli olmak güzel bir şey. Güzel bir ayrıcalık ama ben de bir Karadenizli damadı olarak gurur duyuyorum. Bunu da sizinle, özellikle burada paylaşmak isterim" dedi.

"KARADENİZ GÜVENLİK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Başbuğ, Karadeniz'in kendileri için güvenlik açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu da bu yapılanmada, ümit ediyorum ki Trabzon'a ayrı bir renk ayrı bir özellik katacak ve bugün Trabzon halkı ile TSK arasındaki sevgi, saygı zaten kelimelerle ifade edilemez boyutta ama bu yapılanma ile daha fazla güçleneceğine inanıyorum" dedi.

TCG Oruçreis Fırkateyni'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamaya değinmek istediğini ifade eden Başbuğ, "Basınla olan bu görüşmeyi uzun süredir yapmayı arzu ediyordum. Ama özellikle basınla olan görüşmeyi -ki uzun süreler basınla görüşme yapmamıştık- herhalde niye Trabzon'da yaptığımın da özel bir anlamı var. Onu da sizlerle paylaşmak istedim. Herhalde anladınız. Trabzon çünkü önemli. Bu görüşmeyi, bu ifadeleri Trabzon'da yapmanın en uygun olacağını düşündüğüm için biraz önceki basınla görüşmeyi Trabzon'da yaptım" diye konuştu.