BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Süreyya'dan tartışma başlatacak sözler

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının konuklarından biri BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'di.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - CNN Türk'te gazeteci Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına katılan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  Kürtçe'nin seçmeli dil olarak eğitim-öğretim programında olmasını "ayıp", "hakaret"ve "küfür" olarak gördüğünü söyledi. 

Önder konuşmasında, Kürtçe'nin Kürtler'in anadili olduğunu, Kürtler'in zaten çoğunluğunun 


SIRRI SÜREYYA ÖNDER MECLİS'TE ÖYLE BİR KAVGA ÇIKARTTI Kİ...

TBMM İçişleri Komisyonu'nda 13 kentin büyükşehir olmasıyla ilgili görüşmelerde Sırrı Süreyya Önder büyük bir kavga çıkarttı.

Atatürk ile ilgili kavgada MHP+CHP+AK Parti aynı safta buluştu. 

Önder'in İçişleri Bakanı Şahin ile girdiği diyalog olaydı... 

1.20121016100614.jpg

Türkçe'yi öğrendiğini, seçmeli dil olacaksa bunun Türk gençleri için olması gerektiğini savundu.

AYIPTIR, HAKARETTİR, HATTA KÜFÜRDÜR

Önder programda şunları söyledi

Bu ayıptır. Derde derman olarak bunu seçmeli ders olarak sunmak da hakarettir. Hatta küfürdür. Niye? Sen İstanbul'daki Kürt'e, Edirne'deki Türk'e seçmeli ders yapabilirsin.

TÜRKLER DE KÜRTLERE ANADİLLERİNDE MERHABA DEMEYİ ÖĞRENSİN

Kürtçe'yi öğrensin. Bu ülkede 15-20 milyon Kürt, Türkçe'yi öğrendi. Bir milyon Türk de Kürtçe'yi öğrensin. Onlara ana dilinde bir "merhaba" demeyi, bir "hoşgeldin" demeyi, bir "iyi akşamlar", bir "roj baş", bir "evar baş" demeyi öğrensin. Bunda hiç bir sorun yok. 

SİZ ÇOCUĞUNUZU SEÇMELİ TÜRKÇE'YE GÖNDERİR MİSİNİZ AHMET BEY?

Seçmeli ders anadiliniz olmayan bir şey için verilir. Şöyle bir örnekle anlatayım. Sizin çocuğunuza Ahmet Bey, Türkçe'yi seçmeli ders olarak verseler gönderir misiniz? Böyle bir şey olur mu?