BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

SIRRI SAKIK’TAN SÜREÇ DEĞERLENDİRMESİ

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, çözüm süreci için herkesin elini taşın altına soktuğunu belirterek, bu konuda Başbakan Erdoğan ve Abdullah...

Abone ol

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, çözüm süreci için herkesin elini taşın altına soktuğunu belirterek, bu konuda Başbakan Erdoğan ve Abdullah Öcalan’a teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.
BDP Denizli İl Yöneticisi Sadık Turhan’ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesi üzerine Denizli’ye gelen Sırrı Sakık, taziye çadırını ziyaret etti. Aileye başsağlığı dileğinde bulunan Sakık, bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sırrı Sakık, bu sürecin çok önemli olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin kardeşliği pekiştireceğine inandığını ifade eden Sakık, şöyle konuştu: “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz, bu süreç sadece Kürtler açısından değil Türkiye halkları açısından da önemli bir süreçtir.Yani artık bir karar vereceğiz, ya bir arada yaşayacağız ya da birbirimizden kopacağız. Bizim de tercihimiz bir arada yaşamaktan yana."
Anadolu kültürü ile Mezopotamya kültürünün kardeş bir kültür olduğunu anlatan Sakık, "Bugün burada bulunan herkes bu savaşın mağdurlarıdır. Bir çoğumuz kendi topraklarımızı baskılar sonucu terk ederek buraları vatan edindik. Bugün geldiğimiz noktada barış için mücadele eden, mücadeleyi buraya taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. Bu konuda emeği geçen Öcalan’a, Kandil’e, Başbakan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ilk kez mücadele değil müzakere yapıldığını belirten Sakık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eli vicdanında olan her insan, bu barış sürecini desteklemesi gerekirken, ne yazık ki bakıyoruz, ırkçı, milliyetçi çevreler süreci baltalamaya çalışıyor. Üstelik sadece MHP değil. Bizim ulusalcı dediğimiz çevreler ve CHP milliyetçi histerilerle barış sürecinde bir engel oluşturuyor. Biz, Türk halkının da, Kürt halkının da özgür olması için mücadele ediyoruz. Anayasa da Kürtler de diğer halklar da kendisine yer bulacak. Barış olduğunda bugün savaştan beslenenlerin bir çoğu olmayacak, onların kaygıları bundandır. Bahçeli, Kılıçdaroğlu, Oktay Vural gibi insanlar, barış olduğunda olmayacak. Savaş olursa Türkiye kaybedecek. Kürtlerin çocukları artık dağlarda ölmeyecek, yoksul Türk halkının çocukları ölmeyecek, illa savaş diyen varsa gitsin dağlarda savaşsın.”
Denizli’de bir süre daha kalan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, daha sonra Denizli’den ayrıldı.
(İHA)