BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

AYRAN İÇKİ DEĞİLDİR, BAŞBAKAN DA MİLLİ DEĞİLDİR

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, köyünde ot biçip ayran içti. İnce, "Ayran içki değildir, Başbakan da milli değildir" dedi. <br/>Muha...

Abone ol

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, köyünde ot biçip ayran içti. İnce, "Ayran içki değildir, Başbakan da milli değildir" dedi.
Muharrem İnce, memleketi Yalova’nın Elmalık köyünde eline tırpan alıp evinin bahçesindeki otları biçti. Testiden ayran içen İnce, "Başbakan, ’Ayran milli içkidir’ dedi. Bir kere ayran içki değildir. Başbakan da milli değildir. ’Yırtık ayakkabı ile siyasete başladım’ diyenler, kolay yoldan zengin olanlar ayran içmeyi bilmez. Ayran bir emekten sonra içilir. Ayranı içmek için önce terlemek lazım. Anadolu bu. Başbakan bunları bilmez. Anadolu kültürünü bilmez. Ayran pipetle içilmez. Başbakan bu toprakların insanı değil. Bu topraklara yabancı. Biz Susurluk’a gitmesini de biliriz, Tekirdağ’a gitmesini de biliriz. Ayran içmesini de tırpan sallamasını da biliriz" ifadelerini kullandı.
Başbakanın gelip tırpan sallamasını isteyen İnce, "Madem milli başbakan, madem ayran içmesini biliyor, gelip tırpan sallasın, ondan sonra ayran içsin de göreyim onu. O çakma millidir. Bu toprağı ve insanlarının değerlerini kullanan birisidir, onlardan nemalanan birisidir. Bu toprağın çocuğu biziz. Biz bu toprakların insanıyız. Ayrana Anadolu’da katık derler. Başbakan onu bilmez. Kısıklı’daki villadan katığın ne olduğu anlaşılmaz. Yırtık ayakkabı ile siyasete başlayıp kısa yoldan zengin olanlar katığın ne olduğunu bilmezler. Ayran içki değil, içecektir" diye konuştu.
(İHA)