BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.406,95
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık'a oh olsun dediler

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık'ın intihar eden oğlu Sidar Sakık'ın ardından, sosyal medyada yazılanlar dehşete düşürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sosyal medya gözünü kan bürüyenlerin kin kusanların kuşatması altında. Kimi "oh olsun", kimisi "ilahi adalet", kimisi de "darısı babasının başına" diyor.

Girdiği bunalımdan çıkamayan Sakık'ın 25 yaşındaki oğlu, oturduğu evin balkonundan atlayarak hayatına son verdi. Oğul Sakık'ın ölümünün Twitter'daki yankısı, toplumun ruh halini göstermesi açısından çarpıcıydı. uu.20120915164132.jpg

TERÖR AYARIMIZI BOZDU

Olayla ilgili sosyal medyaya girenler tüyler ürperten yorumlarla karşılaştılar. 30 yıla varan terör sorunu toplumun ayarını bozdu. Yanlış başka bir yanlışla düzeltiliyor. Zafer çığlıkları atan kimi yorumcular, göbek atarcasına sevindiler. Fiziki bölünmeden daha tehlikesi de işte bu duygusal bölünmüşlük değil mi?

NEFRET DİLİ BÜYÜYOR

Bu duygusal kopuş sadece Güneydoğu'da yaşanmıyor maalesef. Bu ayrılık içinde nefret, düşmanlık ve içinde gizli ırkçılık taşıyor. Ötekileştiren, uzaklaştıran, tepeden bakan, öfke kusan söylemler, sadece karşı tarafa değil, içindeki toplumu da tehdit ediyor aslında. 

uuuuuuuuuuuuuuuuuu.jpg
Sakık'ın anneannesi büyük acı yaşadı

"ONLAR DA ACI ÇEKSİN"

Oğlunu kaybeden Sakık, şehit ailelerinin yaşadığı evlat acısıyla kıyaslandı. Sakık, ağlayan ana ve babaların sorumlusu olarak gösterildi. "Biz çok çektik biraz da onlar acı çeksin" anlayışı toplumun her katmanına sirayet durumda.

BÖLÜNME ÖNCE ZİHİNDE BAŞLAR

Birarada yaşama iradesine sıkılan kurşunlardan farksız cümleleler, beyinleri zehirliyor. Hastalık ortak olsa da sahipleri bazen Türkçü bazen de Kürtçü olabiliyor. Teröristlerin tuzağına düşüp benzer bir dille cevap vermek. Ve daha önemlisi PKK da buun istemiyor mu?

Bilgesam'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı araştırma tam bu soruna parmak basıyor.  Ortak bir geleceği paylaşma konusunda Türkler arasında inanç yüzde 70, Kürtler arasında ise yüzde 90. 

BABASINA BALKONDAN ATLAMA CESARETİ DİLEDİLER

-Gülme sırası bizde
-Oğlu cehennem kütüğü oldu
-Sırrı Sakık insanlık mı yaptı da ben ona insan muamelesi yapacam
-BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu ölmüş. Evlat acısı neymis anladınız mı simdi?
-Sakık'ın Evlat acısına ne yalan söyliyim üzülmedim onlar. Bizim askerlerimiz şehit olunca üzüldüler mi?
-Sakık'ın oğluna Allah'tan rahmet, babasına da aynı balkondan atlama cesareti diliyorum.
-Sakık'ın oğlu intihar etmis, ulan ben birileri dagda g..ti p... diye düşündüm.
-Şimdi biraz da senin ciğerin yansın
-BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu öldü diye sevinenlere; sizin yüreğiniz yarılmış, bölünmüş zaten. Memleket bölünse ne olur
-Boşuna alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste dememişler.
-Şehit babalarının neler çektiğini anlamıştır heralde diyorum