BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şırnak beşik gibi sallanıyor

Şırnak bu sabah Richter ölçeğine göre 5.5, 4.0 ve 4.1 büyüklüğünde üç depremle sarsıldı

Abone ol

Şırnak, bu sabah Richter ölçeğine göre 5.5, 4.0 ve 4.1 büyüklüğünde üç depremle sarsıldı. Paniğe yol açan depremlerde evlerini terkedenler açık alanlara çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre ilk deprem saat 08.50'de meydana geldi. Merkez üssü İkizce Köyü olan 4.0 büyüklüğündeki deprem, yerin 7.2 kilometre derinliğinde kaydedildi. Bunu saat 08.52'de merkez üssü Silopi İlçesi'nin Pınarönü Köyü olan Richter ölçeğinde 5.5 büyüklüğündeki ikinci deprem izledi.

Bu deprem yerin 5.4 kilometre derinliğinde meydana geldi.Depremleri hissedenler panik içinde evlerini terkederek açık alanlara çıktı. Depremler bazı kerpiç evlerin duvarlarında çatlaklara yol açtı

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Depremin merkezüssü Silopi'de ölen yada yaralananın olmadığı elektriklerin kesik olduğu bildirildi. Silopi' de belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerine girmemeleri konusunda uyarılar yapıldığı belirtildi.

ekran-resmi-2012-06-14,-10.22.27-am.png

3 ŞEHİRDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Mardin, Siirt ve Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki yerleşim birimlerinde de hissedildi.

AFAD, CAN KAYBI OLUP OLMADIĞINI AÇIKLADI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Şırnak'ın Silopi ilçesi Pınarönü olan 5.5 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası Silopi Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliği ile yapılan görüşmeler sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

BELEDİYE: EVLERE GİRMEYİN

Gelen son bilgiler, şehirde elektiriğin kesik olduğu yönünde. Belediye hoparlöründen vatandaşların evlerine girmemeleri uyarısı yapıldığı bildirildi.

Şırnak merkezde ise bir caminin minaresinde hafif hasar meydana geldi.

ekran-resmi-2012-06-14,-10.23.05-am.png

ŞIRNAK VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Şırnak'ta 2 dakika arayla 4.0 ve 5.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bölgede paniğe neden olan sarsıntıların ardından Şırnak Valisi Vahdettin Özkan bölgedeki son durumla ilgili açıklama yaptı.

KIZILAY, KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Silopi'de meydana gelen depremin ardından bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi'nde (Ankara) acil olarak kriz masası oluşturuldu.

Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden (Muş) afet müdahale uzmanlarından oluşan ekipler, bölgede tespit çalışmaları yapmak üzere yola çıktı.