BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Sır MİT'çiyi ülkeden böyle kaçırdılar!

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan MİT mensubu Kaşif Kozanoğlu'nun operasyondan 1 ay önce yurtdışına çıkarıldığı ileri sürüldü.

Abone ol

Bir yıldır teknik takip altıda olan Kaşif Kozinoğlu'nun 'Oda Tv' operasyonundan 34 gün önce yurtdışına çıkarıldığı ileri sürüldü.

Hakkında yakalama kararı bulunan çok saydı gizli belgeyi Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'a servis ettiği öner sürülen MİT görevlisi Kozinoğlu'nun 11 Ocak'a yurtdışına gittiği ortaya çıktı. Taraf'ın haberine göre, bir yıldır teknik takip altında olan Kozinoğlu'nun 14 Şubat'taki Oda Tv baskınından hemen önce yurtdışı görevine gönderilmesi ise dikkat çekti.

MİKRO KASETLER BULUNDU

Gazetecilerin gözaltına alındığı Oda Tv soruşturmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, hakında yakalama kararı çıkarılan bir isim ise dikkat çektiyor: MİT elamanı Kaşif Kozanoğlu.

Daha önce ismi Susurluk soruşturması ve Alattin Çakıcı'yla birlikte gündeme gelen Kozinoğlu'nun evinde yapılan aramada, ortam dinlemesinde kullanılan micro kasetler ve çok sayıda flaş bellek bulundu. Kasetlerde üst düzey bürokratlar, siyasetçiler, emniyet ve silahlı kuvvetlerde görev yapan üst düzey komutanlara ait ses kayıtları ve görüntelerin olabileceği iddia ediliyor. İstanbul'a gönderilen kasetlerin TÜBİTAK tarafından incelendiği ileri sürülüyor. Emniyet kaynaklarından alınıan bilgiye göre, kasetlerde siyasetçiler, yargı ve emniyet mensupları aleyhinde 'koz' olarak kullanılacak nitelikte görüntüler var.

SES KAYITLARI VE GÖRÜNTÜLER

14 Şubat'ta gerçekleştirilen Oda Tv baskınında Soner Yalçı'ın ofisinde bulunan 'Koz' isimli dosyada MİT'e ait bilgi ve belgeler, AK Partililer hakkında istihbarat notları bulunmuş, bu bilgilerin de MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığı iddia edilmişti.

BİR AY ÖNCE UÇTU

Edinilen bilgiye göre, 2010/857 numaları soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Kaşif Kozanoğlu,yaklaşık 1 yıldır İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararla 14 Şubat'ta İstanbul'da gerçekleştirilen Oda Tv operasyonu ve 2 Mart'ta yapılan orerasyonda gözaltına alınan isimlerle birlikte teknik takibe alındı.

İddialara göre, Kozinoğlu hakkında mahkemenin aldığı karar 2 Mart tarihinde çok daha önce MİT Müşteşarlığı'na gönderildiği. Oda Tve operasyonunun başladığı 14 Şubat'tan sadece 1 ay önce 11 Ocak'ta yurtdışına çıkış yaptığı belirtilen Kozinoğlu'nun soruşturmadan haberi olduğu öne sürülüyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından  Kozinoğlu, hakında alınan kararın ise hangi tarihte MİT'e ulaştı bilinmiyor. MİT'ni konuyu gizli tutması için talimat verildiği de ileri sürülen bilgiler arasında.