BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  DÜNYA

Kaddafi'nin Libya'da 'terör' mücadelesi

Kaddafi, terörizme karşı mücadele ettiğini belirterek, yurt dışından yardım gelmemesini eleştirdi.

Abone ol

İstifa etmesi için baskı gören Libya Lideri Kaddafi, terörizme karşı mücadele ettiğini belirterek, yurt dışından kendisine destek verilmemesini eleştirdi. Libya diktatörü, 'neden kimse yardım etmiyor' diye sordu.

Kaddafi, Fransız Journal du Dimanche Gazetesi'ne verdiği demeçte, ''Bunun terörizme karşı mücadele olduğunu kimsenin anlamamasına şaşırdım. Son birkaç yılda biz size çok yardım etmiştik. Dolayısıyla biz burada Libya'da terörizme karşı mücadele ederken, karşılık olarak neden kimse bize yardım etmiyor?'' görüşünü dile getirdi.

Komşu Mısır ve Tunus'ta demokrasi talebiyle çıkan ayaklanmadan ilham alan Libya'daki isyanın başarılı olması durumunda, din uğruna savaşın Akdeniz'i içine çekeceğini ifade eden Kaddafi, ''Gözlerinizin önünde Akdeniz'de bir cihad olacaktır. Bin Ladin'in halkı, toprak ve deniz üzerinde fidye uygulayacaktır'' yorumunda bulundu.

Kaddafi, silahlı kargaşaya rağmen ''hükümetinin iyi gittiğini'' savunarak, ''düşmanlarının kendisini iktidardan indirmesi durumunda, kıyılara Libyalı mülteci akını olacağı'' yönünde Avrupa'yı uyardı.

"SİLAH SESLERİ DEĞİL, KUTLAMA FİŞEKLERİ"

Öte yandan, başkent Trablus'ta bugün erken saatlerde silah sesleri duyulduğu belirtildi.

Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, Reuters muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte çatışma olduğu yönündeki iddiaları yalanlarken, ''Sizi temin ederim, Trablus'ta herhangi bir çatışma olmuyor. Trablus yüzde 100 kontrol altında. Duyduğunuz sesler, kutlama fişekleri. İnsanlar sokaklarda, meydanda dans ediyor ancak yine de güvenliğiniz için oraya gitmemenizi tavsiye ederim'' dedi.