BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.419,37
HABER /  DÜNYA

Sinyoranın manevrası daralıyor

Lübnan'da Sinyora başkanlığındaki hükümeti istifa ettirmek amacıyla muhalefetin başlattığı gösteri devam ediyor.

Abone ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Fuat Sinyora başkanlığındaki hükümeti istifa ettirmek amacıyla muhalefetin dün başlattığı gösteri devam ediyor. Beyrut şehir merkezine ve Başbakanlığa giden yollara dün çadır kuran göstericiler, "hükümet istifa edene kadar eylemlerine devam edeceklerini" açıkladı.

Hizbullah önderliğinde düzenlenen ve Hristiyan güçlerinin de desteklediği muhalefet gösterisinin ikinci gününde, dün şehir merkezi ve Başbakanlık binasının yollarına kurulan çadırlara, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki açık otopark alanlarına kurulan yüze yakın çadır eklendi.

Burada oturma eylemi de yapan genç-yaşlı yüzlerce muhalif Lübnanlı, hükümeti istifaya çağıran sloganlar atıyor. Hükümet istifa edinceye ve bütün mezheplerin temsil edildiği yeni hükümet kuruluncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten göstericiler, çadırların bulunduğu yeri piknik alanına çevirdi. Bazı göstericiler, oturma eylemi sırasında nargile içmeyi ihmal etmedi.

Gösteri alanının çevresinde, özellikle Hizbullah örgütü tarafından özel güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Alanın çevresinde hükümet binaları etrafına dikenli tellerle bariyerler oluşturan Lübnan ordusuna bağlı askerlerin de gösteriye müdahale etmeyip gelişmeleri izlediği dikkat çekti. Öte yandan bazı aileler, gösteriye katılanları desteklemek için ellerinde Lübnan bayraklarıyla ve çocuklarıyla şehir merkezine gelmeye başladı. Bu arada Suriye ve İran yanlısı muhalefetin istifa çağrısına olumsuz cevap veren Başbakan Fuat Sinyora'nın, kurmaylarıyla gelişmeleri değerlendirdiği öğrenildi.