BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sınırötesi bayramlaşma başladı

Yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen vatandaşların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısından geçişleri başladı.

Abone ol

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen vatandaşların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır kapısından geçişleri başladı.

Akçakale Kaymakamlığına yaptıkları müracaat sonucu Suriye'deki yakınlarıyla 48 saatliğine görüşebilmek için ''idari mektup'' alan vatandaşlar, sabah erken saatlerinde itibaren sınır kapısı önünde toplandı.
Görevlilerce evrakı kontrol edildikten sonra geçişlerine izin verilen vatandaşların çoğunlukla Suriye'deki akrabalarına halı, alüminyum tencere, battaniye ve mutfak malzemesi gibi hediyeler götürdükleri görüldü.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyet de sınırı geçerek, Suriye'nin Rakka vilayetine bağlı Tellebyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil ve Suriyeli yetkililerle bayramlaştı.

Suriyeli müzik grubunun seslendirdiği Arapça şarkılar eşliğinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Tellebyat Sınır Kapısında, Albay Adnan El Halil ve yetkililer, Türk misafirlere gül ve çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada, alınan önlemler sayesinde geçişlerde herhangi sıkıntının yaşanmadığı görüldü.

Bayramlaşma yolunda kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Gaziantep'in Karkamış ilçesine bağlı Silsile köyü yakınlarında meydana trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Oğuzeli-Karkamış kara yolunun 28. kilometresinde Silsile köyü yakınlarında, Suriye'deki yakınlarına bayram ziyaretine giden Mesut Çevik'in yönetimindeki 27 DS 127 plakalı otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada yaralanan sürücü Mesut Çevik (28) ve kızı Melek Çevik ile Nursel ve Erdem Olgun, Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Sürücü Mesut Çevik, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.