BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İşte modern peri masalının öyküsü

İngiltere'de tahtın en önemli varislerinden Prens Williams'ın nişanlısıyla tanışma öyküsünü modern bir peri masalını andırıyor. Soylu bir aileden gelmeyen müstakbel gelin ise şimdiden İngilizlerin gönlünü çaldı. İşte o büyük aşkın öyküsü

Abone ol

Sekiz yıl önce üniversitede tanışan Prens Williams ile Kate Middleton çiftin nişanlandığı bugün resmen ilan edildi. Ancak nişan yüzüklerini aslında kendi aralarında geçen ay Kenya'da çıktıkları bir tatil sırasında takmış. Düğünün tarihi kesinleşmedi, ancak gelecek yıl bahar ya da yaz ayları hedefleniyor.

Her ikisi de 28 yaşında olan çift, düğünden sonra da Galler bölgesinin kuzeyinde, Prens Williams'ın Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı olarak görev yaptığı bölgede yaşayacak.

Prens Charles'ın resmi ikametgahı Clarence House'tan yapılan açıklamada, "Prens William, Kraliçe ve diğer aile üyelerini haberdar etti. Ayrıca Bayan Middleton'ın babasından da kızıyla evlenmek için izin istedi." denildi.



DİANA'NIN YÜZÜĞÜNÜ ARTIK O TAŞIYACAK

28 yaşındaki Prens, Middleton'a annesi Lady Diana'ya kendi nişanında takılan lacivert safir yüzük ile evlenme teklif ettiğini anlattı. Prens, müstakbel eşinin annesinin yüzüğünü taşımasını istedi.

Annesinin yüzüğünden söz ederken "...benim için çok özel; Kate de benim için çok özel olduğundan bu ikiliyi bir araya getirmeye karar verdim" dedi. Prens, nişanlısıyla fotoğrafçılara poz verdiği sırada da, "Böylece annemin de bugünü ve tüm bu heyecanı kaçırmamış olmasını sağlamaya çalıştım" diye ekledi.

28 yaşındaki Middleton, Kraliyet Ailesi'nin üyesi olma fikrinin 'ürkütücü' olduğunu itiraf etmekle beraber, bunu çok üzerinde durmadan karşılamayı umduğunu belirtti.

Sekiz yıldır birlikte oldukları hatırlatıldığında Prens, "Bunun bir yarış olduğunu bilmiyordum, bilsem elimi çok daha çabuk tutardım" diye yanıt verdi. Middleton ise, "Uzun zamandır çıkıyorduk. Geleceğimiz hakkında konuştuk ve bu her ikimize de sürecin doğal bir adımı olarak göründü" dedi.

Prens ayrıca yüzüğü nasıl sırt çantasında Kenya'ya götürdüğünden ve doğru zamanı yakalayabilmek için üç hafta kadar yanında taşıdığından bahsetti. Kaybederse başının derde gireceğini bildiğinden yüzüğe iyice sahip çıktığını eklemeyi de ihmal etmedi.

AVAM GELİN

İngiliz tahtının ikinci sıradaki varisi olan Prens William, dünyanın en gözde bekarlarından biri olmasının yanı sıra Kraliyet ailesinin de en popüler isimlerinden birisi. Hatta kimi zaman, yönetimin Kraliçe Elizabeth'ten sonra babasını atlayarak kendisine geçmesi çağrıları ortaya atılıyor. Kamuoyunda sempati ile izlenen Kate Middleton ise, soylu değil ve kraliyet ailesinin az sayıdaki 'avam' gelininden biri olacak.

Geleceğin Galler Prensesi olmaya aday olan Kate Middleton, işadamı Michael Middleton ve eski bir hostes olan Carol Middleton çiftinin en büyük kızı. Bugünkü servetlerine sıfırdan ulaşan aile, postayla oyuncak ve eğlence malzemeleri satışı yapan bir şirketi yönetiyor. Çiftin düğünleri 2011'de gerçekleşirse, Lady Diana ve Prens Charles'ın evliliğinin 30. yılına rastlayacak.

OKUL SIRALARINDAN SARAY'A

Çift okudukları İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde ortak aldıkları bir sanat tarihi dersinde tanıştı. Daha sonra her ikisi de bir süre aynı öğrenci evinde kaldı. Prens William daha sonra coğrafya programına geçerken, Middleton sanat tarihi alanında mezun oldu. İlişkilerinin 2004 yılında İsviçre'de bir kayak tatilinde çekilen fotoğrafları ile duyulması ardından Middleton kısa sürede ülkenin en çok fotoğraflanan kadınları arasına girdi.

AİLELER SON DERECE MUTLU

Evlilik haberi Kraliçe İkinci Elizabeth, Prens Charles ve Middleton ailesince büyük bir sevinçle, siyaset saflarında heyecanla karşılandı. Başbakan David Cameron haber bakanlar kurulu toplantısında iletildiğinde bakanların bu olayı büyük bir tezahüratla ve masalarına vurarak kutladığını söyledi.

MAGAZİN BASINI YAŞADI

2007 yılında kısa bir ayrılık yaşayan çiftin düğünü, magazin yönüyle son yılların en büyük olayı olmaya aday. Bu düğünle karşılaştırılabilecek son olay, 1986 yılında Kraliçe'nin ikinci oğlu Prens Andrew'ın halktan olmasına rağmen Sarah Ferguson ile evlenmesiydi. Ancak bu bile, Prensin anne babası Prens Charles ve Lady Diana'nınkinin gölgesinden sıyrılamadı.

1981'de evlenen Charles ve Diana'nın düğünü, ülkede gündemi değiştiren ve tüm dünyada izlenen bir olay oldu ve Diana'nın trajik ölümüyle birlikte 'sosyokültürel bir ikon' haline geldi. Kraliyet ailesinde son olarak beş yıl önce Prens Charles ile Camilla Parker-Bowles çifti evlendi. Ancak Prenses Diana'nın kamuoyuna ifşa ettiği, yıllar süren bir ilişki sonrasında evlenen çiftin düğün törenleri çok sade tutuldu, hatta Kraliçe de nikah törenine katılmadı. Kraliyet yorumcusu Margaret Holder, evliliğin Prense istediği sıcak aile yaşamını sunabileceğini söylüyor. Holder, "Bence bu çok iyi ve başarılı bir evlilik olacak. Ayrıca monarşinin 21. yüzyılda devamlılığını sağlayacak. Bence Kate çok çağdaş, kolayca yakın hissedilebilen bir kişi" diyor.