BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.416,75
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti ile Saadet arasında kriz

Numan Kurtulmuş'un partisi HAS Parti ile SP arasında bayramlaşma sırasında sıkıntı yaşandı.

Abone ol

süre önce Saadet Partisi (SP) genel başkanlığından istifa eden Numan Kurtulmuş'un partisi HAS Parti ile SP arasında bayramlaşma sırasında sıkıntı yaşandı. Bayramlaşma törenine katılan Şevket Kazan, bayramlaşma için gelen HAS Parti heyeti ile görüşmedi.

Siyasi partilerin bayramlaşma programı çerçevesinde sırasıyla AK Parti, CHP, MHP, DSP ve HAS Parti heyetleri SP'yi ziyaret etti. Bayramlaşmak için gelen heyetleri Şevket Kazan karşıladı.

Yeni kurulan ve genel başkanlığını Numan Kurtulmuş'un yaptığı HAS Parti de SP'ye bayramlaşmak için geldi. HAS Parti kurucularından Muhittin Bal ve beraberindekiler, SP'ye geldiklerinde bir sürprizle karşılaştılar. Daha önce konukları karşılayan Kazan, HAS Parti heyetiyle görüşmedi. Kazan'ın yerine heyet ile SP eski Genel Sekreteri Suat Pamukçu ilgilendi.

Muhittin Bal, bayramların kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdirildiği günler olduğunu ve bugünlerde ilişkilere yeni başlangıçlar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bayramların, dargınlıkların son bulduğu önemli günler olduğunu dile getiren Pamukçu ise insanoğlunun dargınlıklarını bayram sonrasında sürdürdüğünü savundu.