BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sınırdaki yığınağa ABD yorumu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey'e Türkiye'nin Irak sınırına askeri yığınak yapması soruldu. İşte verilen yanıt..

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, Irak sınırında Türkiye'nin askeri hareketliliğinin, ''terörizmle mücadele programının parçası'' olduğunu ve olağan dışı bir faaliyetin bulunmadığını söyledi.

SINIRDAKİ HAREKETLİLİK NORMAL

Casey, düzenlediği günlük basın toplantısında bir soruya yanıt verirken, şunları kaydetti: ''Benim anladığım (Irak) sınırının Türk tarafında, Türk kuvvetlerinin askeri faaliyeti, onların terörizmle mücadele programının bir parçası. Ve olağan dışı ya da farklı bir şey, ya da şu sırada bu kuvvetlerin önemli hareketliliğine ilişkin bir bilgi görmedik. Bu nedenle de Türk hükümetiyle bu konuda konuşmadık, çünkü olağan dışı bir şey görmedik.''

TEK TARFLI MÜDAHALE YAPMAYIN TELKİNİ OLDU MU?

Kuzey Irak'a tek taraflı müdahaleden kaçınması yönünde ABD'den Türkiye'ye üst düzeyde bir telkin olup olmadığı sorusuna karşılık ise Casey, ABD'nin terör örgütü PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı Emekli Orgeneral Joseph Ralston'ın, Türk hükümet yetkilileriyle düzenli temas içinde olduğunu ve Ralston'ın mesajının, bu konuda işbirliğini cesaretlendirecek yönde olduğunu söyledi.Casey, bu meselenin üst düzeyde bir temasta gündeme gelip gelmediğini ise bilmediğini kaydetti.