BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK cenazesinde DTPli Başkan

Van'da askerle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı toprağa verildi. DTP'li İl Başkanı cenazede anneye başsağlığı diledi

Abone ol

Van'ın Muradiye ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya giren ve ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerdin biri, Akköprü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edilen teröristlerden Ayhan Ürkmez'ın cenazesi, Devlet Hastanesi morgundan ailesine teslim edildi. Yaklaşık 30 kişilik grup, Van Belediye Başkanlığı'na ait cenaze aracı ile Akköprü Mezarlığı'na götürdüler.

TABUTTA SÖZDE PKK BAYRAĞI

Teröristin tabutu sözde PKK bayrağı olan kırmızı, yeşil, sarı renklerden oluşan beze sarılı olarak Akköprü Mezarlığı'na götürüldü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı defin işlemi sırasında mezarlığa yaklaşık 100 kişilik bir grup geldi.

Teröristin mezarının başına gelen annesi Sıdıka Ürkmez, 'Kan dökülmesini istemiyoruz' diyerek ağladı. Akköprü Mezarlığı'na gelen Demokratik Toplum Partisi Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, teröristin annesi Sıdıka Ürkmez'in elini öpürek başsağlığı diledi. Defin işlemleri bittikten sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.