BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Sınırdaki duvara Türk'ten ağır eleştiri

Ahmet Türk, Suriye sınırında yapılması planlanan duvarla ilgili sert konuştu.

Abone ol
Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, sınırdaki duvara karşı çıktı, "Türkiye'de duvarların örülmesi gerçekten büyük ayıptır" diye konuştu.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, güvenlik duvarı çalışmalarını protesto etmek amacıyla Nusaybin ilçesi Suriye sınırında açlık grevine başlayan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek amacıyla açlık grevi başlatan BDP'lileri ziyaret etti.
 
Türk, burada yaptığı açıklamada, barışçıl sürecin gelişmesi konusunda kendilerinin çaba sarf ettiğini ancak Kürtlerin arasına utanç duvarı örülmeye çalışıldığını öne sürdü.
 
Dünyada sınırların kalktığı, halklar arasındaki ilişkilerin, ticaretin güçlendiği bir dönemden geçtiklerini ifade eden Türk, şöyle konuştu: 
 
"Kürtler arasında sınırların yeniden duvarlarla örülmesi, Türkiye açısından da doğru olmayan bir imajın ortaya çıkmasına neden olur. Böyle bir politika Kürtlerin devletten beklentilerinin ortadan kalktığı sonuca gider. Berlin'de utanç duvarı kalktı. Kudüs'te utanç duvarının kaldırılması konusunda bütün dünya ayağa kalkarken bugün Türkiye'de duvarların örülmesi, gerçekten büyük bir ayıptır. Biz, Orta Doğu'da gerçekten büyük bir projeyle Kürtlerle Türkiye'yi buluşturacak, gönüllü birlikteliği sağlayacak formül geliştirmesi konusunda herkesin çaba göstermesi gerektiğini söylüyoruz.
 
Türkiye, Kürtleri adil, eşit bir yaklaşımla kucaklarsa aslında kazanan Türkiye olacak ve Orta Doğu'da önemli bir aktör olacak. Artık Kürtleri görmemezlikten gelerek kimse ne Orta Doğu'da önemli bir aktör olabilir, ne de Orta Doğu'daki çözümlere katkı sunabilir. Biz, bu nedenle bugün bu duvarla başlayan, Kürtleri dışlayan, aşağılayan politikaların ortadan kalkması, bin yıllık geçmişi olan Kürtlerle Türkleri insani bir projede buluşturacak bir yaklaşımın ortaya çıkmasını bekliyoruz ve istiyoruz."