BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  DÜNYA

Sınırda neler oluyor IŞİD'den sonra YPG darbesi!

Washington'da konuşulan yeni IŞİD'le mücadele planına göre, örgütün Türkiye sınırdaki tek toprağı Cerablus alınarak Rakka'ya ilerlenecek.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama'nın bundan tam bir yıl önce açıkladığı 'kapsamlı' IŞİD'le mücadele stratejisinin temel unsurlarından eğit-donat programı çökerken, Suriye denklemi değişiyor.

Washington, Rusya yönetimi ile askeri düzeyde görüşmelere başlarken Moskova Suriye'deki etkinliğini artırıyor. Washington'da, IŞİD'le savaşta önceliğin Irak yerine Suriye'ye verileceği ve eğit-donat yerine karada YPG gibi silahlı gruplara dayanacak yeni bir strateji için son haftalarda yoğun görüşmeler yapıldığı aktarılıyor.

Bu strateji, Cerablus üzerinden IŞİD'in kalbi Rakka'ya giden bir saldırıyı öngörüyor.

isid-cerablus-suriye-sinir.20150923094838.jpg
Washington Post gazetesine konuşan üst düzey ABD'li yetkililere göre, Irak'ta IŞİD'e karşı savaşta ilerleme gerçekleşmezken Obama yönetimi, YPG'nin geçen aylarda ABD desteği ile elde ettiği başarıları dikkate alarak Suriye'ye odaklanmaya karar verdi. Beyaz Saray'ın en üst düzey güvenlik yetkilileri geçen hafta bir toplantıda konuyu ele alırken, birkaç gün içerisinde yeni bir toplantı daha yapılacak.