BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sınırda büyük bir çatışma olabilir!

Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, PYD ile anlaşma yapan Özgür Suriye Ordusu anlaşmaya uyulmassa olacakları açıkladı...

Abone ol

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, PYD ile Özgür Suriye Ordusu arasında günlerdir yaşanan çatışmaların ardından, ÖSO'nun dün PYD'ye verdiği iki günlük süre nedeniyle sessiz bekleyiş sürüyor.

Rasulayn'da, ÖSO'nun askeri yetkililerinden biri olan Ebu İzzet, "PYD ile bir görüşme yapıldı. Pazartesi günü akşam saatlerine kadar çatışma yaşanmayacak. Biz, Suriye’de bizim bayrağımız dışında hiçbir bayrak istemiyoruz. PYD bize buradan çekilip başka bir bölgeye çıkacağını söyledi. Eğer anlaşmaya uymazlarsa büyük bir çatışma yaşanır" dedi.

AMAÇ SURİYE'Yİ ESAD'TAN KURTARMAK

Özgür Suriye Ordusu'nun silah gücü bakımından PYD'den üstün olduğunu belirten Ebu İzzet, tank, uçaksavar, roketatar gibi birçok ağır silahlarının olduğunu belirtti. Tek amaçlarının Suriye halkını zulümden kurtarmak olduğunu vurgulayan Ebu İzzet, "Amacımız; Suriye'yi çocuk katillerinden, zalim örgütten, Esed'den kurtararak birlik olmak. Türk hükümetine de teşekkür ederiz. Bize silah vermediler ama, manevi olarak çok destek oldular. Suriyelilere sahip çıktı, yaralarımızı sardı" şeklinde konuştu.

PTD