BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sınır sız mazot kaçakçılığı

Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde, Suriye’den getirilen mazot Asi Nehri’nden Türkiy...

Abone ol

Hatay’ın Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinde, Suriye’den getirilen mazot Asi Nehri’nden Türkiye’ye sokulduktan sonra, traktörlerle taşınıyor.
Hacıpaşa beldesi ile Suriye’nin Azmerin kasabasını, Asi Nehri birbirinden ayırıyor. Geçtiğimiz yıl günlerce süren çatışmaların ardından Azmerin kasabası, muhaliflerin kontrolüne geçmişti. Muhaliflerin kontrolünde bulunan kasabadan getirilen kaçak mazotlar, Asi Nehri’nden geçirildikten sonra sınırın Türkiye tarafında bekleyen traktörlere yüklenerek, Hacıpaşa beldesine getiriliyor. Suriye’den getirilen mazotların Türkiye tarafına geçirildiği noktada günün her saatinde römorklu traktör trafiği yaşanıyor. Römorkları boş ya da dolu varillerle yüklü olan traktörler, günün hemen hemen her saatinde Asi Nehri kıyısında görülüyor. Yasak bölge olması nedeniyle basın mensuplarının yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede, traktörlerin yanı sıra at arabalarıyla da variller dolusu kaçak mazot Türkiye tarafına geçiriliyor.
(İHA)