BIST 10.882
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.514,99
HABER /  GÜNCEL

Sınır ötesi bayramlaşma

Kilis Valisi Nevzat Turhan, sınırdaki bayramlaşmayı yerinden izledi

Abone ol

Kilis Valisi Nevzat Turhan, akrabalarıyla bayramlaşmak üzere 48 saatliğine Kilis'ten Suriye'ye giden vatandaşların, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişlerini yerinde izledi ve Suriyeli yetkililerle bayramlaştı.

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki bayramlaşma törenine Turhan ile Halep Vali Vekili Abdulkadir Cezmati, AK Parti Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Garnizon Komutanı Albay Mürsel Şahin, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut ve Suriyeli yetkililer katıldı.

Vali Turhan konuşmasında, “Suriyeli yetkililerle bu mutlu günü paylaşmanın sevincini yaşarken, bir diğer yandan da iki ülke insanlarının karşılıklı yakınlaşması ve dostluğundan mutluluk duyuyorum” dedi.

Halep Vali Vekili Cezmati ise “Sayın Vali ile beraber Kurban Bayramını idrak etmekten dolayı mutluyum. Suriye Arap Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine verdikleri destekten dolayı ayrıca teşekkür ederim ve sizleri burada görmekten mutluyuz” diye konuştu.
Daha sonra Cezmati, Turhan ve beraberindekiler onuruna Halep'te bir yemek verdi. Yemeğe 2 ülke yetkilileri katıldı.

Türkiye ve Suriye arasında yapılan protokol gereği yakın akrabalarıyla bayramlaşmak üzere 48 saatliğine Suriye'ye gidecek olan vatandaşların, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri bu sabah saatlerinde başlamıştı.