BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,88
HABER /  DÜNYA

Sınır kapısında bekleyiş

Bulgaristan’ın Türkiye’ye açılan en büyük sınır kapısı Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle Tır’lar, Kapık...

Abone ol

Bulgaristan’ın Türkiye’ye açılan en büyük sınır kapısı Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle Tır’lar, Kapıkule Sınır Kapısı’nda 16, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 12 kilometre kuyruk oluşturdu.
TIR sürücüleri yaklaşık 24 saat kuyrukta belediklerini dile getirirken, sınır kapısında her hafta farklı nedenlerden dolayı kuyrukların oluştuğunu dile getirdiler. Öte yandan, TIR şoförleri Bulgaristan’ın geçişlerde para talep ettiğini iddia ettiler.
TIR şoförleri geçtiğimiz haftalarda da Bulgaristan’ın küçük sebeplerle ceza kestiği iddiası ile büyük çaplı eylem başlatmışlardı. Bugaristan’ın keyfi davrandığını ve bu davranışları protesto ettiklerini söyleyen TIR şoförleri, Bulgaristan tarafına geçmeme kararı alarak 50 kilometreye yakın kuyruk oluşturmuşlardı.
Bulgaristan’dan gelen TIR şoförleri, sınır kapısında rüşvet alındığını da iddia etti. Bulgaristan’dan giriş yaptıkları esnada yetkililerin rüşvet aldıklarını iddia eden Lütfü Doğan, küçük sebepleri mazeret ederek “ceza keseriz” sözleri ile rüşvet aldıklarını söyledi.
Doğan, “Bulgaristan’dan geldim. Adım başı kuyruk vardı. Kontrolcüler olduğu zaman 20- 30- 50 Euro almadan bırakmıyorlar. Ceza kesmiyorlar. Rüşvet alıyorlar. 29’una kadar anlaşma varmış. Şimdilik para alıp bırakıyorlar. Evrak istiyorlar. 28 takograf istiyorlar. Bunu isteyince tabiî ki bizde veremiyoruz. Elimizde belge olmuyor. İster istemez onlara bir şeyler vermek zorundayız. Eğer veremezsek bin 500- 2 bin Euro ceza yazabiliyorlar. Gelirken 60 Euro rüşvet verdim. 3 yerde her birine 20 Euro rüşvet verdim. Rüşvet vermeden geçmeniz mümkün değil. Küçük sebeplerden bize ceza yazıyorlar. Lastiğinin şurasında şu yok. Arabanda iğne yok. Eksik evrak var. Bunlardan dolayı yani. Rüşvet alabilmek için bir neden buluyorlar. Özellikle Türk TIR şoförlerine bunu yapıyorlar” dedi.
(İHA)