BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemaya gitmeye ne dersiniz?

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmlere ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı

Abone ol

Aşk, komedi, dram, gerilim, aksiyon... Bu hafta 2'si yerli yepyeni 6 film sinemaseverlerle  buluşuyor.

Bu hafta vizyona giren ilk yerli yapım Ahmet Ümit'in aynı adlı romanından uyarlanan ''Bir Ses Böler Geceyi''. Film 12 eylül sonrasında cezaevinden kısa süre önce çıkmış bir solcu akademisyenin, geçirdiği kaza sonucu düştüğü Alevi köyünde yaşadıklarını gerilim türünde aktarıyor.

Suzanne Collins'in tüm dünyada en çok satan kitaplar listesinde ilk sıralarda yer alan serisinden uyarlanan ve merakla beklenen ''Açlık Oyunları (Hunger Games)'', dünya ile aynı anda Türkiye'de de yarın gösterime girecek.

Joe Carnahan'ın yönetmenliğini yaptığı ''Gri Kurt'' (The Grey), insanın doğaya karşı verdiği hayat mücadelesini, korku, gerilim ve dram çerçevesinde anlatıyor.

Ali Vatansever'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği ''El Yazısı'', 45. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ''Senaryo Geliştirme Ödülü'' kazandı.

Yönetmenliğini İspanyol sinemacı Gonzalo Lopez-Gallego'nun üstlendiği ''Ölüm Yolculuğu (Apollo 18)'', bilim-kurgu sevenleri sinemalara çekmeyi hedefliyor.

Bu haftanın son filmi, az sayıda sinemada gösterime giren ''Ölüm Denizi (Hwanghae - The Yellow Sea)'' oldu. Hong Jin Na'nın yönettiği filmde Jung Woo Ha, Yun Seok Kim, Seong Ha Cho ile Chul Min Lee rol alıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

[PAGE] AÇLIK OYUNLARI

Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.

Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır.Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır. Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın..!

GRİ KURT FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]GRİ KURT

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır.

Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

EL YAZISI FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE]EL YAZISI

Kasabanın eczacısı Zeynep ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. Genç Ahmet, yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı plânlamaktadır.

Afacan Ragıp, Eczacı Zeynep'e naif bir aşk mektubu yazar. Kasabanın ilk yabancı öğretmenini karşıladığı günde, umut dolu bu üç hikâye giderek iç içe geçer.

BİR SES BÖLER GECEYİ FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE]BİR SES BÖLER GECEYİ

Film bir kazayla başlar; üniversitede araştırma görevlisi Süha'nın arabasıyla bir köy mezarlığının duvarına çarpmasıyla... Gök yarılmışçasına yağmur yağmaktadır, Süha gecenin içinden geçen bir tabut görür, frene basar... Gözlerini açtığında bir köy mezarlığındadır... Kendini mezar taşlarının arasında bulan Süha, boş bir mezardan geçmiş yaşamına doğru ilginç bir yolculuğa çıkacaktır. Mistik, gizemli ve gerilim yüklü bir yolculuk. Bu yolculukta, boş mezarın ölüsü Alevi genci İsmayil, kendini arayan Süha'ya rehber olacaktır. İsmayil'in yaşamı Süha için bir aynadır. O aynada Türkiye'nin yakın tarihini, 12 Eylül Darbesi'nin öncesini, darbe dönemini ve sonrasını görecektir.

Ve o fırtınalar içinde kendi gençliğini. İsmayil ise başlı başına inancın simgesidir. Gündelik yaşamın verdikleriyle yetinmeyen bir insan. Görünenin arkasındaki sıra erişmeye çalışan bir idealist. Bu sırra erişmeye çalışırken sırlara karışan bir inanç insanı.. Süha ile İsmayil'in farklı iki ömür serüveni, aynı arayışta hemhal olup, birbirine karışacaktır.

Arayış, bilinmeyene değil, saf olana, güzele olana, iyi olanadır. Ki bu yolculuğun başladığı yerde de, yolda da, sona erdiği noktada da insandan başkası yoktur. Korkuları, cesareti, yanlışlığı, acizliği ve kahramanlığıyla insan. Çünkü, önemli olan yol değil, yolculuktur. Sona eren yol, insanın varlığı değil, o mecradaki yolculuğudur. Yol aktığı sürece inanç da vardır. Kaybolan inançlar, yitirilen idealler, korkulardan, aşklardan, umutlardan yeniden doğacaktır. Çünkü insan yaşadıkça umut kaybolmaz.

ÖLÜM YOLCULUĞU FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE] ÖLÜM YOLCULUĞU

Apollo 18. 1970'li yıllarda aydaki çalışmalardan sonra saklanan görüntülerin gün yüzüne çıkması ile birlikte aydaki yaşam belirtileri ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine Nasa'nın bu görüntüleri neden sakladığını araştırmak için bir grup insan olayı araştırır. Olayın hiç de sıradan olmadığı gün geçtikçe anlayacaklardır. 'Bu Evrende Yalnız Değiliz'

ÖLÜM DENİZİ FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE] ÖLÜM DENİZİ

Gu-nam Kuzey Kore, Çin ve Rusya arasında kalan Yanji kentinde taksicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan fakir bir şöfordür. İş bulmak için Kore'ye giden karısından 6 aydır haber alamaz. Bu arada Gu-nam'ın borçları da katlanarak artmıştır, artık yolun sonuna doğru geldiğini hisseder. Tam da bu sırada borçlarının silinmesi, hayatının düzene kavuşması hatta karısıyla yeniden bir araya gelmesi için kendisine son bir şans verilir: Güney Kore'ye geçip bir cinayet işleyecek, tetikçi olacaktır.

Çaresiz Gu-nam teklifi kabul eder fakat işler planlandığı gibi gitmeyince Kuzey ve Güney Kore çetelerinin arasında kalır... 64. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen Ölüm Denizi (The Yellow Sea) filmin baş rol oyuncularından Ha jung- Woo 'ya bu filmdeki performansıyla 2011 Asya Film ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getirdi. Gerilim dolu bu uzak doğu aksiyonunun senaristliğini ve yönetmenliğini ise Hong-jin Na üstleniyor... Filme gelen eleştiriler genelde olumlu yönde.

VİZYONDAKİ DİĞER FİLMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE]AŞKIM BENİM

Aşkım Benim (Bel Ami), ünlü Fransız edebiyatçı Guy de Maupassant'ın 1885 tarihli aynı isimli ünlü eserinden senarist Rachel Bennette tarafından sinemaya aktarılmış. İngiliz-Fransa-İtalya ortak yapımı olan film, 1890'ların Paris'inde geçiyor ve çekici bir genç olan Georges Duroy'un kadınlarla örülü fırtınalı yaşamında en dipten en yükseğe nasıl çıktığına bakış atıyor.

Filmin yönetmen koltuğunda ilk uzun metraj denemelerini gerçekleştiren Declan Donnellan ve Nick Ormerod bulunuyor. 30 yıllık tiyatrocu olan ikilinin bu dönem dramasında tiyatral bir dil yakalaması da bunun göstergesi. Ününü Alacakaranlık (Twilight) serisine borçlu olan Robert Pattinson'un asil ve zengin kadınları kandırarak üst sınıf basamaklarını hızlıca tırmanan Georges Duroy'a hayat verirken ona eşlik eden diğer isimler arasında Uma Thurman, Kristin Scott Thomas ve Christina Ricci de bulunuyor.

SÜPERTÜRK FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 [PAGE]SÜPERTÜRK

Tespih kullanan, beyaz çorap giyen ve yumurta topuk ayakkabıyla gezen süper kahraman olur mu? "Çocuklar Duymasın" dizisinden tanıdığımız Tamer Karadağlı'nın başrolünde olduğu SüperTürk pek çok örneğine ve yerli uyarlamasına şahit olduğumuz süper-kahraman müessesini "taş fırın"laştırarak beyazperdeye taşıyor. Gezegenleri yok olan bir medeniyetin soylarını devam ettirmek için Amerika'ya yolladığı iki bebekten birisinin yolu yanlışlıkla Türkiye'ye düşer.

Aradan 40 yıl geçer ve bebeği sahiplenen aile Ekber ismini koydukları oğullarının süper-güçlerini herkesten saklar. Fakat köye gelen Zeynep öğretmenle birlikte sırları ortaya çıkan Ekber'i eğlenceli ve komik olaylar beklemektedir... Karadağlı, sinemadaki ilk başrolünü üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda da oturan ismi aynı zamanda. Senaryosu İzlen Erdem tarafından yazılan filmde Tamer Karadağlı'ya eşlik eden diğer oyuncular ise şöyle; Arzu Balkan, Suna Keskin, Atilla Arcan, Buket Dereoğlu, Necmi Yapıcı, Cem Emüler, Murat Serezli.