BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.385,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinemanın sultanı Erzurum'da

Sinemanın sultanı Türkan Şoray, Dadaş Film Festivali'ne katılmak için Erzurum'a geldi.

Abone ol

Bu yıl 5’si düzenlenen Dadaş Film Festivali kapsamında Erzurum’a gelen Türkan Şoray, gazetecilerle söyleşide bulundu. Şoray, sinemanın, dünyanın neresinde olursa olsun, insanları aynı duyguda birleştiren mucizevi, sihirli bir sanat dalı olduğunu belirtti.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen Dadaş Film Festivali’nde ‘onur ödülünü’ alan sanatçı Türkan Şoray, daha sonra Palan Otelinde gazeteciler ile söyleşide bulundu.

Erzurum'daki 5. Uluslararası Dadaş Festivali’nin düzenlenmesinden bir sinemacı olarak mutluluk duyduğunu belirten Türkan Şoray, sinemanın, dünyanın neresinde olursa olsun, insanları aynı duyguda birleştiren mucizevi, sihirli bir sanat dalı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

Festivaller sürmeli

“Sinemayı izleyenlerle sinemayı yaratanların kaynaşması büyük bir mutluluk. Yani gerçekten çok mutlu oldum. İyi ki böyle festivaller oluyor ve ben de sinemaseverlerle kaynaşma imkanı buluyorum. Yoksa sinema bir hayal dünyası, bir hayal perdesi. Yani seyirci, sinema Oyuncularını böyle hep cansız perdeden görüyor. Kanlı canlı, birebir iletişim sağlayabilmek, kaynaşmak, galalarda ve böyle festivallerde oluyor. Ben de bunun için bu tür festivallerin çoğaltılmasından ve yaşatılmasından büyük mutluluk duyuyorum.'