BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemalarda sekiz yeni film var

Bu hafta 8 yeni film birden vizyona giriyor. İşte her türden sinema izleyicisinin zevkine hitap eden filmler...

Abone ol

Plajda

Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Tuba Ünsal, Güçlü Yalçıner, Gürgen Öz, Sarp Apak...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007


Çocuk tiyatrosunda oyunculuk yapan Ali (Sarp Apak) ve Can ( Gürgen Öz) aynı evde yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken iki kankadır.
 
En büyük hayalleri iyi birer oyuncu olup sinema filmlerinde yer almaktır. Ama piyasada tek tanıdıkları kişi casting işleri yapan menajerleri Ceyda (Tuğçe Ersoy) 'dır. Ali ve Can günün birinde davetli olmadıkları bir film tanıtım partisine giderler.
 
Amaçları 'Plajda' isminde bir gençlik filmi çeken ünlü yönetmen Kemal Engin'e kendilerini göstermektir. Ama filmdeki tüm roller ayarlanmıştır ve sadece iki çirkin kadın oyuncuya ihitiyaç vardır.

Benimle Evlenir misin?
(27 Dresses)

Yönetmen: Anne Fletcher
Oyuncular: James Marsden, Malin Akerman, Katherine Heigl, Edward Burns...
Tür: Romantik / Komedi
Yapım Yılı: 2008 

Uzun soluklu bir gelin nedimeliği kariyerini sürdürmeye karar vermiş gibi duran Jane’in kendi mutlu sonu her ne kadar pek ufukta gözükmemekteyse de, gizliden gizliye aşık olduğu patronunun kalbi, kız kardeşi tarafından çalınınca, Jane de bu nedimelik kariyerinin bir yerlerinde hata yapmış olabileceğini düşünerek, herşeyi, tekrar gözden geçirir.
 
Jane her zaman için çevresindeki kişilere çok iyi davranan ve onların mutluluğunu önemseyen bir insan olmuştur. Ama bu özenin küçük bir kısmını bile kendine göstermemektedir. 
 
Bütün yaşamı insanları mutlu edebilmek üzerine kurulu olan Jane, gardrobunda duran yirmiyedi tane nedime elbisesi ile bunu kolayca kanıtlayabilecek durumdadır.
 
Önemli akşamlardan birinde Jane, Manhattan ve Brooklyn arasındaki farklı düğün organizasyonları arasında mekik dokuyup nedimelik kariyerini yüzünün akıyla kotarırken, bu düğün bağımlısının yeteneği gazetesinde gelinler hakkında yazı yazan gazeteci Kevin’ın gözüne takılır.

Charlie İş Başında
(Charlie Bartlett)

Yönetmen: Jon Poll
Oyuncular: Robert Downey Jr., Hope Davis, Anton Yelchin...
Tür: Komedi / Dram
Yapım Yılı: 2007

Filmde, varlıklı lise öğrencisinin banyo koltuğu psikiyatrisine dönüşen baskını modern dünyanın yalnızlığa, endişeye ve ikiyüzlülüğüne karşı yapılan komik, zeki ve duygusal tek kişilik bir mücadeleye dönüşüyor.
 
Gittiği her okuldan kovulan Charlie Bartlett’ı Alton Yelchin (“Alpha Dog”) canlandırıyor. Devlet okuluna gitmeye başlayınca, yumruk yemiş gibi olur.
 
Ama Charlie etrafını saran çocukların gizlice umutsuz bir ihtiyaç halinde olduklarını keşfettiğinde, girişimci ruhu işi ele alır.
 
Erkekler tuvaletine doktor tabelasını asan Charlie okul arkadaşlarının özel itiraflarını dinleyen, kendi psikiyatrist seanslarında kendisine verilen ilaçları arkadaşlarına vermek gibi akılsızca bir karar alan, gizli ve tabii ki reşit olmayan bir deli doktoruna dönüşür.

 

Kalbini Dinle
(August Rush)

Yönetmen: Kirsten Sheridan
Oyuncular: Robin Williams, Keri Russell, William Sadler...
Tür: Dram / Müzikal
Yapım Yılı: 2007

Yetenekli ve karizmatik İrlandalı gitarist ile genç ve güzel çellist New York'taki Washington Square'de karşılaşırlar, ancak bu sıradan bir gece değildir.
 
Büyülü anlar yaşayan ikili bir süre birbirlerinden ayrı düşeceklerdir. Ancak onları ufak bir çocuk bir araya getirecektir:
 
Küçük bir yetim olan August Rush sokaklarda kendi müziğini yapmakta ve sihirli bir güç tarafından korunmaktadır.
 
Küçük August yeteneğini giderek herkese kanıtlamaktadır.
 

 

Göz
(The Eye)

Yönetmen: David Moreau
Oyuncular: Jessica Alba, Parker Posey, Alessandro Nivola...
Tür: Dram / Gerilim
Yapım Yılı: 2008

Sydney Wells, Los Angeles'lı bir viyolonselisttir. Ancak çocukluğunda geçirdiği bir olayla gözleri kör olmuştur. Hayatı boyunca kornea nakli yapılmasını bekleyen Sydney'in beklediği an gelmiştir.
 
Doktorunun kendisine uygun bir korneanın bulunduğunu haber vermesi üzerine Sydney hemen ameliyat kararı alır. Operasyonun ardından Sydney, Doktor Paul Faulkner'ın yardımlarıyla yeniden görmeye başlar.
 
Ancak bir süre sonra Sydney, tuhaf gölgeler ve hayallerin arasında sıkışıp kalacaktır. Gördüğü hayaller onu arkadaşları ve ailesinden giderek uzaklaştırır. Nakil edilen gözler yalnızca bu dünyayı değil, doğaüstü olayların kapılarını açmıştır.


 

Oyunbozan
(The Game Plan)

Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: Brian J. White, Roselyn Sanchez, Walter Salles...
Tür: Aile / Komedi
Yapım Yılı: 2007

Joe Kingman (Dwayne Johnson), Amerikan Futbolunun ünlü isimlerinden biridir.zengin, popüler ve kendine güveni tamdır ve takımıyla birlikte şampiyonluk maçına hazırlanmaktadır.
 
Müzmin bekar Joe tam da bu yoğun günlerde, varlığından haberi olmadığı bir kız çocuğunun babası olduğunu öğrenir.
 
8 yaşındaki Peyton(Madison Pettis) hayatına girince yaşamı değişmeye başlar.

Öldüren Sis
(The Mist)

 

Yönetmen: Frank Darabont
Oyuncular: Laurie Holden, Marcia Gay Harden, William Sadler, Thomas Jane...
Tür: Gerilim / Bilimkurgu
Yapım Yılı: 2007

Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.
 
Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar…
 
Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?

Hazan Mevsimi / Bir Panayır Hikâyesi

Yönetmen: Mehmet Eryılmaz
Oyuncular: Zümrüt Erkin, Erol Tezeren, Halil Kumova...
Tür: Dram / Romantik
Yapım Yılı: 2007

Bu, birbirine umutsuzca aşık olmuş iki insanın bir panayırda geçen hikayesidir. Panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile, bulunduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikayesi.
 
İkisi de bir yere kök salamayan, rüzgar nereden eserse oraya savrulan insanlar. Her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmak hiç de göründüğü gibi değil.