BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.400,40
HABER /  GÜNCEL

PKKda örgüt içi cinayetler

Karayılan ve Fehman Hüseyin'in çekişmesi İsveç'e sıçradı. 2 yıl önceki bir cinayetin tetikçisi ölü bulundu.

Abone ol

İsveç Başbakanı Olof Palme cinayetinden bir süre tutuklu kalan Mehmet Taş’ın şüpheli ölümü İsveç makamlarını harekete geçirdi. 

Karayılan'ı zehirleme girişiminde bulunan ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından paniğe kapılan Fehman Hüseyin'in tetikçi olarak kullandığı Mehmet Taş'ı öldürttüğü ileri sürüldü.

KONUŞMASIN DİYE ÖLDÜRTTÜ

Murat Karayılan’ı zehirleme girişiminde bulunan ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından paniğe kapılan Fehman Hüseyin’in, Ramazan Toptaş cinayetini gerçekleştiren "Azat Batman"ı konuşmasından endişe ettiği için öldürttüğü belirtildi.

HALEFİ TOPTAŞ'I ÖLDÜRTMÜŞTÜ

Örgütün elebaşılarından Cemil Bayık ve Duran Kalkan, Fehman Hüseyin ve Murat Karayılan arasındaki liderlik çekişmesinde Karayılan’ın yanında yer almış, onların da desteğiyle Hüseyin’i tasfiye ederek yerine atanmak üzere Ramazan Toptaş, Kuzey Irak’a çağrılmıştı. Fehman Hüseyin, kendi yerine atanacağını haber aldığı Toptaş’ı o zaman 16 yaşında olan "Azat Batman"a öldürtmüştü.

PALME CİNAYETİ ZANLISIYDI

Bu arada, İsveç Başbakanı Olof Palme cinayetiyle ilgili bir süre tutuklu kalan, terör örgütünün Malmö kentinde finansal faaliyetlerini yürüten Mehmet Taş, 11 Şubat 2008 tarihinde ölü bulundu.

İSVEÇ POLİSİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Örgütün yayın organları Taş’ın ölümünü "geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı" diye duyururken, İsveç adli makamları "doğal yollardan ölmediğine" dair şüpheler elde ederek, soruşturma başlattı. Geçen ay Murat Karayılan’ın talimatıyla görevden alınan Mehmet Taş’ın da örgüt içi cinayete kurban gitme olasılığı üzerinde duruluyor.

Avrupa ülkelerinde terör örgütünün yayın organı Roj TV, sözde "Kürt Kızılayı" ve sözde "Kürt İşadamları Birliği"ne yönelik adli ve mali operasyonların örgütü zora soktuğunu belirten yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonları ile Avrupa ülkelerindeki denetimlerin, örgütten kaçış ve örgüt içi hesaplaşmaları hızlandıracağını kaydettiler.