BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK Parise gönderiyor

Terör örgütünden kaçan teröristlerden çarpıcı itiraflar. Örgütün yapısı ve infazlar hakkında bilgiler verdi.

Abone ol Terör örgütünde infaz edilenler için 'Onu Paris'e gönderdik' sözü kullanılıyormuş.. Terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 3 terörist, örgütle ilgili bilgiler verdi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan E.E, B.Ö ve Y.A, terör örgütünde bulundukları süre içerisinde karşılaştıkları olayları anlattı.

Terör örgütünün Hakurk bölgesindeki Çeluçar kampına götürüldüğünü ifade eden E.E, şunları anlattı:

PARİS'E GÖNDERİLDİLER

''Kampta önce bana kod isim verildi. Daha sonra askeri ve siyasi eğitime tabi tutuldum. Kampta ajanlıkla suçlanan kod adı 'Rızgar' olan bir örgüt üyesi tutuklu bulunuyordu. Eğitim esnasında bir gün kamp sorumlusu olan İranlı kod adı ''Şiyar'' olan örgüt üyesine, tutuklu bulanan örgüt üyesini sordum. Bana, 'Onu Paris'e gönderdik' dedi. Ben de ona bunun ne anlama geldiğini sordum, bana, 'infaz edilenlere 'Paris'e gönderildi' diyoruz' dedi.''

KAMPIN SORUMLUSU RUS

Türk güvenlik güçlerine teslim olan bir diğer örgüt üyesi B.Ö ise Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde bulunan terör örgütünün ''Şehit Rojhat'' kampında askeri ve siyasi eğitim gördüğünü belirtti.

Kampta kendisiyle birlikte yaklaşık 30 terör örgütü üyesinin bulunduğunu, bunlardan 23'ünün yeni katılım olduğunu anlatan B.Ö, ''Bulunduğum kampın sorumlusu Kod adı 'Rus ateşi' olan bir Rusyalıydı. Yeni katılan örgüt üyelerine askeri konularda eğitim veriyordu. Kampta, komando eğitimi, baskın, saldırı, pusu ve ilk yardım eğitimi aldık'' dedi.

TÜRKİYE'DEN ÖRGÜTE KATILIM AZALDI

Bulunduğu kampta kendisiyle birlikte örgüte yeni katılan 23 örgüt üyesinden 14'ünün İranlı olduğunu ifade eden B.Ö, terör örgütüne en çok katılımın İran, Irak ve Suriye'den olduğunu, Türkiye'den katılımın ise geçmiş yıllara oranla daha az olduğunu kaydetti.