BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan teröristlere uyarı

Başbakan Erdoğan: “Harekatın bitişini askeri ihtiyaçlara göre Genelkurmay Başkanlığımız belirlemiştir"

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, hükümetin verdiği yetki çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik hava destekli kara harekatını başarıyla icra ettiğini söyleyerek, ''Harekatın başlangıç ve bitiş takvimini askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre Genelkurmay Başkanlığımız belirlemiştir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan Ulusa Sesleniş konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi harekat konusunda şu açıklamalarda bulundu: ''Hükümetimizin verdiği yetki çerçevesinde Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın Kuzey'indeki terör örgütü hedeflerine yönelik başlattığı hava destekli kara harekatını, başarıyla icra etmiştir. Harekatın başlangıç ve bitiş takvimini askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre Genelkurmay Başkanlığımız belirlemiştir.

BÖLGEDEKİ HALKIN ETKİLENMEMESİ İÇİN AZAMİ HASSASİYET GÖSTERİLDİ

Başbakan Erdoğan, TSK'nın operasyon sırasında bölgedeki halkın olumsuz etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterdiğini belirterek şunlara değindi: "Silahlı kuvvetlerimiz, icra edilen harekattan dost ve kardeş bölge halkının olumsuz etkilenmemesi için gereken hassasiyeti azami ölçüde göstermiştir. Harekata katılan askeri unsurlarımızın ne sivil yerleşim bölgeleri ne de bölge halkına karşı hiçbir olumsuz tavrı olmamıştır. Vurulan köprüler ve altyapıların bölge halkının yerleşik olarak yaşamadıkları bölgede bulunduğunu ve sadece terör örgütü tarafından kullanıldıkları için hedef alındı.

Kardeş Irak'la bir sorunumuz yok!

Irak'la siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve askeri her alanda ilişkileri daha da geliştirmek için çalıştıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu operasyonun neticelerinin Türk Milleti, kardeş Irak halkı ve bölge barışı için hayırlı olacağına inandığını vurgulayarak, ''Terörle mücadelenin doğasında ne yazık ki şehit vermek de var. Son harekatta, 24'ü asker, 3'ü köy korucusu olmak üzere 27 kahraman şehit olmuştur. Operasyonda eşsiz bir inanç ve cesaretle görev alan Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Hava Kuvvetlerinin seçkin unsurlarından oluşan bütün ''kahramanları'' selamlıyorum. Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet dilerim. Milletimizin başı sağolsun. Allah milletimize başka acılar yaşatmasın'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA ÇAĞRI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü mensuplarına, terör yolu ile hiçbir şey elde edemeyeceklerini hatırlatarak, "Annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan girdiğiniz bu yanlış yoldan dönün" diye seslendi.

TERÖRÜN HİÇBİR GEREKÇESİ VE MAZERETİ OLAMAZ

Türk milletinin birlik ve beraberliğine, vatandaşların can ve mal güvenliğine kastedenlere de özellikle bir kez daha seslenmek istediğini belirten Erdoğan, terörün hiç bir gerekçesi ve mazeretinin olamayacağını vurguladı. Terörle hiç bir yere varmanın da mümkün olmadığını aktaran Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti: ''Bu yolla hiç bir şey elde edemediniz, edemeyeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Temel hak ve özgürlükleri esas alan demokrasimiz gelişmiştir. Herkesin kendini ifade etme imkanı vardır. Annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize daha fazla acı yaşatmadan girdiğiniz bu yanlış yoldan dönün. Türkiye'de, hepimiz için, hepimize yetecek kadar hukuk ve demokrasi var. Terör, özgürlüğün düşmanıdır. Terör, ekonomik gelişmenin, huzur ve refahın düşmanıdır. Adeta bir yarasa gibi terör de aydınlıkta yaşayamaz, karanlığı sever, şehirlerimiz gelişmesin, insanlarımız huzur ve rahat yüzü görmesin ister. Onun için terörle var olanlar, kurdukları kanlı düzenin devamı adına demokratik özgürlük ortamını, ekonomik ve sosyal gelişme ortamını her fırsatta sabote etmeye çalışmıştır. Biz bu oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz. Türkiye 780 bin kilometre kare toprağıyla, bütün bölgeleriyle, 70 milyon insanıyla bir bütün olarak gelişecek, kalkınacak, özgürleşecek.

TERÖRE EN GÜZEL CEVAP YEK VÜCUT OLMAKTIR

Zaman akıl ve sağduyuyla hareket etme zamanıdır. Bölücü terör örgütünün hedefi, birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Teröre verilecek en güzel cevap da birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek yek vücut olmaktır. Bunu bozacak hamasi, dışlayıcı, ayrıştırıcı söylemlerden kaçınmak hepimizin en öncelikli sorumluluğu olmalıdır. Bizi tek bir millet yapan ortak değerlerimizi hep birlikte yüceltmeliyiz. Millet kavramı, ırk, kan ve kabile bağlarının üzerinde bir yüksek ideal ve hedef birliği, bir ortak yaşama iradesi olarak görüyoruz. Anayasadaki millet tanımı da ırk ya da kan esasına göre değil, vatandaşlık temelinde bizi birbirimize bağlamaktadır. Bu ülkenin bütün vatandaşları, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ortak paydasında birleşmiştir. Millet kavramının içini bizim tarihte yüzlerce yıllık derinliği olan kader birliğimiz doldurmuştur. Bu bağı muhakkak ve özenle korumak zorundayız. Bizim insanımız, en zor şartlarda bile milletine, devletine, ülkesine, cumhuriyet değerlerine sadakatini ortaya koymuştur. Tekrar tekrar söylüyorum, bizim dilimiz düşmanlık dili değil, kardeşlik dilidir. Bizim felsefemiz yaratılanı Yaratandan ötürü sevme anlayışıdır. Eğer terör belasından kurtulacaksak bu, demokratik siyaseti çare kapısı olarak, hak arama kapısı olarak açık tutmakla mümkündür, buna inanıyoruz.