BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sincan'da pazar yerleri elden geçiyor

Sincan Belediyesi tarafından ilçe genelindeki mevcut Pazar yerleri tamamıyla elden geçirilerek, bakımları yapıldı.

Abone ol

Sincan Belediyesi pazar yerlerinde yapacağı yeni düzenleme çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin daha rahat ve huzurlu ortamlarda alış veriş yapabilmeleri sağlayacak.

Asfaltları atılan Pazar yerlerinin Proje üzerindeki yerleri yeniden çizilerek düzenlendi. İlçe genelinde tüm Pazar yerlerine seyyar tuvaletler konulmaya başladı. Belediye yetkililerinin Muhtarlar ve dernek başkanlarıyla yaptığı toplantıda pazar yerlerinde hizmet verecek olan servislerin güzergah ve hareket saatleri belirlendi.

Buna göre; Pazartesi günleri İstasyon Mahallesinde kurulan
Pazartesi pazarında hizmet verecek olan servisler, İstasyon ve Ahi Evran Mahallelerine ulaşımı sağlarken, Osmanlı Mahallesi Salı pazarından, Osmanlı ve Ertuğrul Gazi Mahallelerine, Tandoğan Mahallesi Kayalı Boğaz pazarından, Tandoğan, Pınarbaşı ve Malazgrit mahallelerine, Ulubatlı Hasan Mahallesi Çarşamba Pazarından, Ulubatlı Hasan Mahallesine, Plevne Mahallesi Perşembe Pazarından, Akşemsettin ve Plevne Mahallelerine, G.O.P. Mahallesi Cuma Pazarından, Fatih, Gökçek, G.O.P., Mevlana Mahallelerine, Yunus Emre Mahallesi Cumartesi Pazarından, Y. Emre Mahallesine, Yenikent Cumartesi Pazarından; 29 Ekim ve Menderes Mahallelerine, Atatürk Mahallesi Pazar Pazarından, Atatürk, Maraşal Çakmak ve Andiçen mahallelerine, Tökent Pazar Pazarından da Törekent'e servisler hizmet verecek. Pazar Alış verişini yapan mahalle sakinleri bu servislerden ücretsiz yaralanacak.

Sincan Pazarcılar Odası ile ortak bir çalışma yapılarak, Pazarcı esnafları tam anlamıyla kayıt altına alınıyor. Vatandaşların daha güvenli ortamlarda alış veriş yapabilmeleri için Sincan Pazarcılar Derneği işbirliği ile Sincan belediyesi Zabıta Ekipleri pazarlarda gün boyu denetim yapıyor. Yapılan sıkı denetimlerle vatandaşların hem bütçesi hem sağlığı korunurken, Pazar tezgahlarında 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasına da kesinlikle izin verilmiyor.