BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şapka giymekle halkçı olunmaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, meydanlarda Ecevit şapkası takan Kılıçdaroğlu'nu işte böyle eleştirdi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak, "Şapka giymekle halkçı olunmaz. Halkçı olmayı halkın içinden çıkarak ve halkın kendisi gibi davranarak halkçı olunabilir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de Memur-Sen tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldıktan sonra sendikacılar hitaben konuşan Bakan Yıldız, muhalefetin içeriğini bilmediği şeye hayır dediğini savunarak şunları söyledi:

" Anayasa değişikliğine karşı çıkanların, metnin içeriği hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Onlar bizim kimliklerimize, şahıslarımıza ve yaptıklarımıza 'hayır' diyorlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'hayır' diyorlar. Sayın Başbakanın düşüncelerine 'hayır' diyorlar. Yoksa, anayasa değişikliğinin içeriği hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Onların yaptıkları ile anlattıkları alakalı değil. Başbakanımızın söylediklerinin ve icraatının arkasında başka birşeyler olup ,olmadığını araştırıyorlar. "

Türkiye'nin değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu belirten Yıldız'ın hedefinde Kılıçdaroğlu vardı:

"Halbuki değişimi kendileri de istiyor. Biz yapınca karşı çıkıyorlar. Ancak, Türkiye'nin değişime ve normalleşmeye ihtiyacı var. Artık, Türkiye kabına sığmıyor. Dünya gelişiyor ve Türkiye de bu değişimin arkasında kalamaz. 12 Eylül'deki referandumda 'evet' demekle Türkiye'nin normalleşmesine büyük katkı sağlamış olacağız. Şapka giymekle halkçı olunmaz. Halkçı olmak için halkın içinden gelmek lazım. Onlarla bütün olmak gerekir. Türkiye'nin bütün alanda Türkiye'yi aydınlatacak maddeler yoksa 'hayır' denir, ama onların yaptıkları anayasa içeriğiyle alakalı değil."