BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.421,97
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sınav soruları 1 saat geç geldi

1 milyon 692 bin 345 öğrencinin katıldığı YGS sınavı yurt genelinde yapıldı. İstanbul'daki sınav adreslerinden Pendik'teki Pendik Lisesinde ise kısa süreli bir telaş yaşandı.

Abone ol

Sınav soruları saat 08.00'da okulda olması gerekirken yaklaşık 1 saat 15 dakika geç geldi. Okul bahçesinde bekleyen öğrenci velileri yaşanan gecikmeyi pek de farketmezken soruların okula gelmesiyle birlikte sınavda görevli öğretmenler hızlı adımlarla soruları sınıflara yetiştirmeye çalıştı. Bazı öğretmenler gecikmeyle ilgili soruya cevap vermezken sınavda görevli bir öğretmen gecikmeyle ilgili olarak, “soruların en geç saat 08.00'da okulda olması gerekiyor, saat 09.15 gibi sorular geldi" diye konuştu.

Velilerin neredeyse tamamı bu gecikmeden habersizken durumu farkeden bir veli, “Biraz gecikme oldu. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. Okul bahçesindeki bütün veliler dışarı çıkarıldıktan sonra öğrenciler için zor maraton başladı. Soruların geç gelmesi nedeniyle öğrencilerin kitapçıkları kontrol etme ve isimlerini işaretleme için harcayacakları zamanın sınav süresini olumsuz etkilemesi öngörülürken sınavın bitiş saatinde bir değişiklik olup olmayacağı bilinmiyor. Soruların geç gelmesinde yaşanan aksaklıkla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bu arada okul bahçesinden dışarı çıkarılan veliler kaldırımlara oturarak heyecanlı bir bekleyişin içine girdi. Bazı velilerde sınavda ter döken çocuğunun başarılı olması için bol bol dua okudu.