BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Hamas'tan kritik 'Abbas' açıklaması...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne yapmayı düşündüğü ziyaret sırasında güvenliğini garanti edemeyeceklerini bildirdiği öne sürüldü.

Abone ol

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi'ne yapmayı düşündüğü ziyaret sırasında güvenliğini garanti edemeyeceklerini bildirdiği öne sürüldü.

Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Batı Şeria'daki Filistinli yetkililerin bu açıklamayı Abbas'a yönelik bir "tehdit" olarak yorumladığı, Gazze ziyaretinin tamamen gündemden düştüğü iddia edildi. Haberde, Kassam Tugayları'nın üst düzey üyelerinin, Abbas'ın yardımcılarına "Abbas eğer Gazze'ye gelirse güvenliğini garanti edemeyiz" dedikleri belirtildi.

Gazetede yer alan bu iddia, Ramallah'ta Abbas'ın dün, uzun süredir ilk kez bir Hamas heyetiyle görüşmesinin ardından geldi.

Abbas, Hamas ile El Fetih arasındaki uzlaşmazlığa son vermek ve Filistinliler arasında birlik sağlamak amacıyla Gazze Şeridi'ne gitmeye hazır olduğunu belirtmişti.

Mahmud Abbas'ın bu tavrı, Gazze'deki Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye tarafından olumlu karşılanmıştı. Hamas'ın Dış İlişkiler'den sorumlu lideri Usame Hamdan ise "manevra" olarak nitelendirmişti