BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Şimşek büyüme rakamları için ne dedi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNET HABER-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Gerek küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, gerek finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl Orta Vadeli Programda (OVP) hedeflenen yüzde 4’ün altında kalması muhtemeldir” dedi.

Şimşek, Türkiye ekonomisi iç talebin katkısıyla yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,4 ve yılın ilk yarısında ise yüzde 3,7 büyüdüğünü hatırlatarak, “Yılın ikinci çeyreğine baktığımızda ekonominin ivme kazandığını ve iç talebin büyümeye katkısının artmaya devam ettiğini görmekteyiz. Ancak gerek küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, gerek finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl Orta Vadeli Programda hedeflenen yüzde 4’ün altında kalması muhtemeldir” dedi.

Şimşek, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiğini hatırlatarak, küresel ve bölgesel tüm bu olumsuzluklara rağmen yakaladığımız büyüme trendi yadsınamayacak derecede önemli bir başarı olduğunu ifade etti.