BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’na sert yanıt

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun Kuzey Irak ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Erbil’le alakalı, Merkezi...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun Kuzey Irak ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, “Erbil’le alakalı, Merkezi Irak Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nca tarafımıza iletilen yazıyı ben basına da sundum. Yalanla dolanla bu işler olmuyor” dedi.
Bakan Yıldız, Haliç Kongre Merkezi’nde “Shell 90. Yılı Enerji, Su ve Gıda Formu”na katıldı. Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Suriye’deki gelişmelerin petrol fiyatlarına yansımasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi. Bakan Taner Yıldız, “Suriye ile alakalı gelişmelerin tabii ki petrol fiyatlarını yakinen etkilediğini ve çok seri bir şekilde etkilediğini gözlemliyoruz. Bizim temennimiz ve ümidimiz odur ki; ham petrol fiyatları yaklaşık 102 dolar bandına tekrar gerilemesidir. Ben orta vadede de bu fiyatlara gerileyeceğine inanıyorum. Ama her gerginlik gerekçesi ham petrol fiyatlarını artıracaktır” dedi.

"MAHCUP OLACAĞI BİR CÜMLE ETTİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin uçakla Kuzey Irak’a gidişiyle alakalı iddialarına ilişkin bir soruya da yanıt veren Yıldız, “Sayın Kılıçdaroğlu dün bence mahcup olacağı bir cümle etti. Benim izin belgeleri olmaksızın Kuzey Irak’a gittiğimi söyledi. Kerkük diye yanlış ifade etti. Erbil’le alakalı izin belgelerini 3 Aralık’ta özellikle Merkezi Irak Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın yazısıyla tarafımıza iletilen yazıyı ben basına da sundum. Yalanla dolanla bu işler olmuyor. Bizlerin vatandaşlarımıza her zaman dürüst ve şeffaf olması lazım. Ben Merkezi Irak Hükümeti ile o anki ibraz ettiğimiz belgeleri bir devlet geleneği içerisinde kendilerinin sehven yaptıkları bir hata olarak tercüme ettim kamuoyuna. Ama onlar da biliyorlar ki vermiş oldukları izinle alakalı ciddi sıkıntıya düşmüşlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da yanlış bir konu üzerinde böyle bir tasarrufta bulunmuş olmasını gerçekten yadırgadım. Ben belgeleri komple basın mensuplarına ilettim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun makamına da bir kez daha ileteceğim” şeklinde konuştu.
Bakan Yıldız, Suriye’ye olası müdahaleyle ilgili bir soru üzerine de, “Eğer müdahalede gecikme olursa fiyatlarda bir kısım gevşeme bekleniyor” dedi.
(İHA)