BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  DÜNYA

Oğlunun düğününde pehlivan güreştirdi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde berberlik yapan Saffet Candan, oğlunun düğününde piste minder kurdurarak yağlı pehlivan güreşleri tertipledi...

Abone ol

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde berberlik yapan Saffet Candan, oğlunun düğününde piste minder kurdurarak yağlı pehlivan güreşleri tertipledi.
Murat Candan ve Gamze Bayraktaroğlu çiftinin Esin Düğün Salonu’ndaki düğününde, davetlilere güreş sürprizi yapıldı. Davetliler, düğün salonuna girdiklerinde ilk başta spor salonuna geldiklerini zannetti. Davetliler, düğün salonunun ortasına kurulan minderi görünce şaşırdı. Çok geçmeden kıspetlerini giymiş ve baştan aşağı yağ dökünmüş pehlivanlar ortaya çıktı. Piste kurulan minderde pehlivanlar önce peşrev çekti, daha sonra güreşti.
Damadın babası Saffet Candan, düğündeki güreş sürprizini kendi oğluna bile söylemediğini belirtti. Candan, ata sporu olan yağlı güreşlerin unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, "Son dönemlerde yapılan düğünlerde ya folklor gösterileri sergileniyor ya da dansöz oynatılıyor. Ben hem ata sporuna destek olmak hem de davetlilerimize farklı bir organizasyon yaşatmak istedim. Bu kararımı kimseye söylemedim. Herkes için hoş bir sürpriz oldu" dedi.
Gönen Güreş İhtisas Kulübü’nden gelen güreşçiler, yaklaşık 15 dakika güreşti. Güreşlerin ardından gelin ve damat pehlivanlara çeyrek altın hediye etti. Güreşçiler davetliler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
(İHA)