BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Simavda korkutan artçı deprem

17 Şubatta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen artçı sarsıntılar ilçeyi korkuttu.

Abone ol

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, 17 Şubatta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen artçı sarsıntıların, vatandaşları ve üniversite öğrencilerini tedirgin ettiğini söyledi.

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Şubattaki depremin ardından büyüklükleri 2.8 - 3.5 arasında olan 60'ı aşkın artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi.

İlçede son iki günde 6 artçı sarsıntı olduğunu ifade eden Özdemir, ''Artçı sarsıntılar nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar evlerine girmek istemiyor'' dedi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören yaklaşık 2 bin öğrencinin çoğunluğunun ilçeyi terk ederek geri dönmediğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

''Evlerinde ağır hasar oluşan ve deprem korkusu yaşayan çok sayıda vatandaşı Eynal Kaplıcaları'ndaki tesislerimizde misafir etmeye çalışıyoruz. Bütün bunlara rağmen yöre milletvekilleri, depremden önemli ölçüde psikolojik ve maddi zarar gören halkımıza destek olmak için ilçeye gelmiyor. Milletvekillerinin ilçemize gelerek halkımızın durumunu yakından görmelerini istiyoruz. 17 Şubattaki depremin ardından ilçeye gelen heyet gerçek manada inceleme yapmadı. Bu depremin gerçek büyüklüğünün 5 olmadığı, daha fazla olduğu yönünde vatandaşlar arasında söylenti yayılıyor. Ben de depremin büyüklüğünün 5 olduğuna inanmıyorum. Simav depreminin şiddeti 5'ten fazlaydı.''

Özdemir, vatandaşların deprem konusunda aydınlatılması amacıyla 27 Şubatta Belediye Düğün Salonunda toplantı düzenleyeceklerini kaydetti.