BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,24
ALTIN 2.448,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silvan'dan Kazan'a gönül köprüsü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinden 38 öğrenci ve 10 öğretmen 5 gün boyunca Kazanlı öğrencilerin misafiri olacak.

Abone ol

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Silvan'dan Kazan'a Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Kazan'a gelen Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden 38 öğrenci ve 10 öğretmen 5 gün boyunca Kazanlı öğrencilerin misafiri olacak.

Özel Cahit Şanal İlköğretim Okulunun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Silvanlı öğrenciler Kazan'da kaldıkları süre boyunca Kazanlı arkadaşlarının evlerine misafir olacaklar.

Öğrenciler ilk gün gruplar halinde kaymakamlık, belediye, milli eğitim, emniyet ve jandarmayı ziyaret ettiler.

Belediyeyi ziyaret eden öğrenciler burada Başkan Ertürk'ün yakın ilgisiyle karşılandılar. Diyarbakırlı öğrencileri Kazan'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Ertürk “bu ziyareti aynı ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan insanların birbirlerini tanıma ve anlaması adına önemli bir etkinlik olarak görüyorum” diye konuştu. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Ertürk, erkek öğrencilere takım elbise, kızlara da etek ve bluz hediye etti.

Bir çok ziyaret ve etkinliğe katılan öğrenciler TAİ Uçak Fabrikası, TBMM ve Anıtkabir'in yanı sıra tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Kazanlı öğrenciler Silvanlı kardeşleri için düzenledikleri proğramla Kazan kültürünü tanıttılar. Öğrenciler yöresel kültürü anlatan kız ve erkek kınasını canlandırdılar. Misafir öğrenciler de Diyarbakır yöresi türkülerinden örnekler sundular.

Proje kapsamında Kazanlı öğrencilerin de Silvan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Misafir öğrenciler 19 Nisan'da Kazan'dan ayrılacaklar.